A Walter és a DMG/Mori Seiki közös nyílt napja

DMG/Mori Seiki - Walter nyílt nap - 2012. november 8-9November 8-án és 9-én a DMG / Mori Seiki Hungary Kft. bemutatótermében volt lehetőségük megtekintetni az érdeklődőknek a a stuttgarti AMB-n debütált új Walter szerszámok – a BLAXX termékcsalád – és a DMG / Mori Seiki gépeinek megmunkálási képességeit.

A BLAXX szerszámok mellett elsőként itt mutatták be legújabb megoldásaikat az esztergálás, marás, fúrás és menetmegmunkálás területén, nem utolsó sorban a teljesen új TigerTec Silver eszterga termékcsaládjukat acél megmunkáláshoz.

Elsőként Mati Csaba a DMG/Mori Seiki képviseletében köszöntötte a megjelenteket, majd rövid összefoglalót adott a kiállított gépekről és a DMG /Mori Seiki termékpalettájáról, valamint bemutatta a cég gyáregységeit. Őt Soós András, a Walter Hungária Kft. értékesítési vezetője követte, aki szintén köszöntötte a résztvevőket, majd a Walter magyarországi jelenlétéről és termékpalettájáról ejtett néhány szót, majd átadta a szót Bécsi Alexander értékesítő és műszaki tanácsadónak, aki a nap folyamán is felhasznált szerszámokról beszélt. Részletesebben kitért a TigerTec Silver esztergalapkákra, a nagy teljesítményű rozsdamentes fúrásra, az új Xpert menetfúró családra és nem utolsó sorban a BLAXX termékek előnyeire.

DMG/Mori Seiki - Walter nyílt nap - 2012. november 8-9Az előadások után következtek a megmunkálási bemutatók, melyeket Bóvári Tamás alkalmazásmérnök állított be és programozott fel a kiállított szerszámgépekre. Két gépen folyt megmunkálási bemutató: marási bemutató a DMC 635 V eco megmunkálógépen és esztergálási a CTX 310 V3 eco esztergagépen. Ezeket a gépeket már a Vienna-Tec kiállításon is bemutatta a DMG/Mori Seiki. A szervezők gondoltak a nagy számú érdeklődőre, ezért valós időben kivetítették az éppen folyó megmunkálásokat, így senki sem maradhatott le egy kis részletről sem. A megmunkálás alatt Bacskai Tibor hívta fel a figyelmet az éppen használt szerszámok kiemelkedő teljesítményére.

A bemutató után a szokott módon megbeszélésekre, a felmerült kérdések felvetésére volt lehetőség állófogadás keretében. A látogatói csoportok pénteken két óránként követték egymást, míg csütörtökön a várakozáson felüli érdeklődésnek köszönhetően két nagy előadást tartottak.

További információ:

A DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja
A Walter Tools honlapja