A világon először: Angry Birds 3 dimenzióban

A szervezők minden várakozását felülmúló siker övezte a 2012. november 22-24. között megrendezett VIMENSIO Mobil Weekend alkalmazásfejlesztő versenyt. A Leonar3Do által fejlesztett 3D Virtual Reality egy olyan keretrendszer, amely a világon elsőként nyújt lehetőséget arra, hogy a különböző 3D technológiákat összekösse és egységes rendszerben kezeljen bármilyen 3D megjelenítő vagy beviteli eszközt.

A világon első alkalommal a VIMENSIO Mobil Weekend alkalmazásfejlesztő versenyen volt lehetősége diákoknak innovatív és egyedülálló 3D-s alkalmazásokat fejleszteni szabályozott versenykörülmények között. A háromnapos versenyen rendkívül kevés idő állt a versenyzők rendelkezésére, és a szervezők legnagyobb megdöbbenésére alig 18-20 munkaóra alatt születtek olyan szenzációs applikációk, mint pl. háromdimenziós verziója a manapság legnépszerűbb telefonos játéknak, az Angry Birds-nek, vagy a jövőben akár az autóiparban forradalminak számító, bonyolult eszközök szerelését és működését bemutató Parts Center 3D alkalmazás.

A fentieken kívül olyan exkluzív témákat is feldolgoztak egyes csapatok, mint a 3D-s technológián keresztül lemodellezett naprendszer-működés, valamint az ezzel összefüggésben lévő földkéreg-elemzés, a Galileonar3do néven futó applikáció.

Vimensio Mobil Weekend

Az alkalmazásfejlesztő versenyt szervező Leonar3Do eltökélt szándéka, hogy olyan új ötleteket és irányokat vigyen az oktatási rendszerbe, és olyan eszközöket fejlesszen ki, amely mindenki számára egyszerűen, felhasználóbarát módon elérhető. Gyökeresen segíti azt a folyamatot, amelynek során a diákok innovatív szemszögből lesznek képesek elsajátítani a tananyagot, úgy, hogy még jól is érzik magukat a tanórán. A Pre Release állapotban lévő, a Leonar3Do technológiát használó Vimensio a világ egyik legjobb, legkönnyebb és legélvezetesebb 3D oktatási szoftvere, amivel nemcsak oktatni és tanulni, hanem 3D oktatási tartalmat létrehozni is lehet, és ami talán a legfontosabb: programozói és/vagy grafikai tudás nélkül egyaránt lehet a VIMENSIO segítségével kész alkalmazásokat és oktatási tananyagokat létrehozni.

Ezt a VIMENSIO Mobil Weekend verseny ékesen bizonyította, hiszen 11 szenzációs és ötletgazdag applikáció született a három nap alatt, és volt olyan csapat amelyik a nyelvoktatás területére próbálta bevinni a 3D-s technológiát.

képek: a Mobil Weekend és a Leonar3do facebook  oldaláról

További információ:

Az elkészült alkalmazásokról érdekes és bővebb információkat a Mobil Weekend facebook oldalán találhatnak az érdeklődök.