A komplex tervezési lehetőségeket elősegítő OMAX Rotary Axis

OMAX Rotary Axis

Az OMAX® Corporation bemutatta a Rotary Axis nevű tartozékának kiterjesztett 3D vágási képességeit.

Az EuroBLECH 2012 kiállításon az OMAX Corporation bemutatta Rotary Axis nevű tartozékának kiterjesztett 3D vágási képességeit, amelyeket a vállalat új Intelli-MAX® 18 Szoftvercsomagja tesz lehetővé. A Rotary Axis segítségével, amely vágás közben folyamatos forgásra képes, az OMAX JetMachining® Központ már hattengelyű vágási képességekkel rendelkezik, amelyekkel pontos, összetett 3D alkatrészeket lehet létrehozni meglévő CAD rajzokból vagy DXF fájlokból.

A Rotary Axis ideális csövek, kör vagy négyzet keresztmetszetű előgyártmányok vágásához és többféle befogási funkcióval rendelkezik a kihajtó tengelyen. A tartozék meghajtófej lehetővé teszi a felhasználók számára egyedi szerelvények csatlakoztatását is. Ráadásul a sokoldalú készülék kialakításnak köszönhetően a fej különféle helyzetekben pozicionálható a tartályon belül. A horizontális Rotary Axis rugalmasan biztosít Z irányú vágást és számos magassági lehetőséget nyújt a munkadarab konstrukciónak megfelelően.

Mivel teljesen merülőképes és az asztal szokásos vezérlése hajtja, a forgófej nem igényel külön energiaforrást. A tartozék egy beépített vízcsepegés érzékelőt is tartalmaz, figyelmeztető lámpákkal és automatikus vészleállítóval. Emellett a Rotary Axis külső zsírzókkal van felszerelve a könnyebb karbantartás érdekében.

Az OMAX úgy tervezi meg minden tartozékát, beleértve a Rotary Axist is, hogy azok a meglévő gépmodellekre utólag is felszerelhetők legyenek. Ezen kívül, a vállalat folyamatosan fejleszti az Intelli-MAX vezérlőszoftvert, hogy megfeleljen a gyártók sokrétű és változó igényeinek. Az ilyen szoftverfrissítések ingyenesek az OMAX vásárlói számára a gépek teljes élettartama alatt.

forrás: OMAX

További információ:

Az OMAX termékek magyarországi forgalmazója a Gordiusz Alfa