X∙treme rozsdamentes acél

A Walter évek óta mértékadó a spirálfúrók területén a Walter Titex márkanév alatt futó X∙treme keményfém fúrók révén. Az öntöttvas megmunkálására kifejlesztett X∙treme CI-t követően megjelent a termékcsalád új specialistája: az ISO M anyagokhoz való X∙treme Inox.

X-treme Inox

X-treme Inox

Az X∙treme Inox minden tulajdonsága megfelel a magas ötvözőanyag-tartalmú ISO M (rozsdamentes acél) nehéz megmunkálásakor fellépő magas elvárásoknak. A kifejezetten az ISO M anyaghoz kifejlesztett fúrócsúcs geometriája révén kisebb forgácsolási erők lépnek fel, illetve csökken a sorjaképződés. A különösen nagy élstabilitás magas megmunkálási pontosságot garantál. A szerszám minél hosszabb élettartamát többrétegű TiAlN fejbevonat, az ún. „TTP bevonat” biztosítja. A támasztóélek optimális kialakítása csökkenti a furatban fellépő súrlódást. A megfelelően felszerelt megmunkálógépeknél az ideális forgácsolási hőmérsékletet a sorozat univerzális fúróinál már korábban is alkalmazott belső hűtés-hozzávezetés biztosítja. Rozsdamentes acél csigafúróval történő megmunkálásakor a fenti tulajdonságok garantálják a lehető legjobb minőségű furat kialakítását.

A Walter 3-20 mm átmérőtartományban, 5 x D (az átmérő ötszöröse) standard hosszúságban forgalmazza az X∙treme fúrószárakat, ám egyedileg gyártott ettől eltérő hosszúságú (maximum 12 x D) szerszámok és lépcsős fúrók is rendelhetők. A szerszám kifejezetten ISO M anyag és titán-ötvözetek megmunkálásához ajánlott, mivel különösen drága anyagok vagy nagy mennyiségek esetén a magas pontossági előírások teljesítése elengedhetetlen. A szerszám az általános gépgyártás néhány területén is alkalmazható, de leginkább magas technikai színvonalú gyártás esetén, pl. repülőgépgyártásban, élelmiszeripari gépgyártásban, vegyiparban és orvosi gépek és műszerek gyártásában.

További információ

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Walter Hungária Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: 061 464-7160
Fax: 061 371-1601
E-Mail: service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com
www.facebook.com/waltertools

Megosztás
[
    ]