Vericut 7.2 megmunkálás szimulátor

A CGTech bemutatta Vericut megmunkálás szimulátorának legújabb, 7.2-es verzióját, amit számos olyan gyártó gépeihez is lehet alkalmazni, mint a Mazak, a DMG/Mori Seiki, a Makino, a Matsuura, a Chiron és a Heller. A CGTech szoftverfejlesztő cég főként NC/CNC szerszámgépekhez szánt szimulációs, ellenőrző, optimalizáló és analizáló programok készítésével, valamint automatizált kompozit megmunkáló gépek offline programozását és szimulációját lehetővé tevő szoftverek fejlesztésével foglalkozik.

Vericut 7.2

Vericut 7.2

A Vericut 7.2 nagy előrelépést ér el a szimulációs idő csökkentésében, ami így csökkenti a CNC programozásra és előkészítésre, a fejlesztésre, az optimalizálásra és a dokumentálásra fordítandó időt. Ezen felül az új verzió több száz felhasználók által indítványozott frissítést is magában foglal.

“A Vericut 7.2 esetén továbbra is a felhasználók visszajelzéseire alapoztunk, és arra törekedtünk, hogy egy minél hatékonyabb szimulációs folyamatot hozzunk létre.” – foglalta össze Bill Hasenjaeger, a cég marketing menedzsere. “Számos funkciót adtunk hozzá a kezelői felülethez, hogy leegyszerűsítsük a gyakran használt eszközök elérését, és sokat dolgoztunk azon, hogy a szimulációk során jobban ki tudjuk használni a többprocesszoros rendszerek adta előnyöket.”

Az új verzióban a felhasználók már egy elmentett szimulációs fájlból is tudják optimalizálni az NC programot, nincs szükség a szimuláció újbóli lefuttatására. Egy új interaktív kijelző pedig folyamatosan megjeleníti az anyagelválasztási paraméterek az éppen aktuális megmunkálási szakasznak megfelelően. Ennek köszönhetően a vágási paraméterek és az optimalizáció eredményessége könnyedén kiértékelhető.

A Vericut önálló szoftverként, vagy CAM rendszerbe ágyazva is futtatható. A kompatibilis rendszerek listáján megtalálható a Siemens PLM Software (NX), a Dassault Systemes (CATIA), a PTC (Creo Parametric), a CNC Software (MasterCAM), a Vero Software (EdgeCAM), az OpenMind (hyperMILL), a Delcam (FeatureCAM és PowerMILL), a DP Technology (Esprit) és a Cimatron Group (CimatronE és GibbsCAM). A Vericut 7.2 több mint 100 CAD/CAM rendszerekhez kapcsolódó frissítést is tartalmaz, így a modellek importálása és beállítása továbbra is gyorsan és hatékonyan kivitelezhető.

További információ

A CGTech hivatalos oldalán.

forrás: americanmachinist.com