Új Hyundai függőleges megmunkáló központok

Hyundai F500VM

Hyundai F500VM

A Hyundai WIA két új prémium teljesítményű függőleges CNC megmunkáló központot mutatott be elérhető áron. Az F400VM az X/Y/Z tengelyek mentén rendre 800/460/520 mm-es , míg az F500VM 1.100/550/520 mm-es mozgástartománnyal rendelkezik. Miközben a legtöbb alacsony árazású függőleges CNC megmunkáló központ arra kényszeríti a vásárlókat, hogy feláldozzák a teljesítményt az ár érdekében, a Hyundai WIA új Value Master sorozatának gépei számos csúcsteljesítményű kiegészítőt tartalmaznak már alapkivitelben is. Ilyen például a 30 férőhelyes, forgókaros szerszámcserélő, az orsón átmenő hűtés (Thru Spindle Coolant technológia) és a kategória átlagánál jóval nagyobb mozgástartományok.

A szerszámgépágy kialakítása

A Value Master megmunkáló központok gépágya, valamint az oszlop– és nyeregszerkezete is egyaránt végeselemes szimuláció segítségével lett tervezve, hogy biztosítsák a nagyteljesítményű megmunkálások során a szükséges dinamikai tulajdonságokat. A szerkezet alapanyaga az úgynevezett meehanite öntvény, aminek a használatával a terhelés során fellépő alakváltozások minimalizálhatók. A gépágy tervezésénél továbbá nagy figyelmet fordítottak a keletkező rezgések elnyelésére is.

A szerszámgépágy kialakítása

A szerszámgépágy kialakítása

A hőtágulásból adódó deformációkat a tengelyek golyósorsói hivatottak kiegyenlíteni. Minden golyósorsó közvetlenül csatlakozik a meghajtó szervómotorokhoz, mindenféle fogaskerék vagy szíj nélkül, így ezeknek a visszahatása teljesen ki lett küszöbölve. A gyorsmeneti mozgásokat a mindhárom tengelyen elhelyezett lineáris megvezetések segítik. Az elérhető maximális sebességek az X/Y/Z irányokban 36/30/30 m/perc.

A főorsó

A Value Master sorozat gépei felszerelhetők egy 8.000 ford/perc-es főorsóval a nagy fogásmélységű megmunkálásokhoz, illetve egy 12.000 ford/perc-es főorsóval a nagysebességű precíziós alkalmazásokhoz. Az ultraprecíziós csapágyazásnak köszönhetően a fordulatszám nagyon gyors ütemben is kiválóan változtatható, ami még magas fordulatoknál is sima megmunkálást biztosít. A főorsó zaj és rezgésátvitele minimális. A meghajtó motor teljesítménye 11 kW, míg az elérhető nyomaték 95 Nm.

A teljesítmény növelésének céljából a sorozat összes gépe rendelkezik a Thru Spindle Coolant technológiával. Ez például a mély furatok készítésénél jelent igazi előnyt, mivel ennek segítségével a forgácsáramlás könnyen eltávolítható a megmunkálandó felületről. A technológia további előnye még a megnövekedett szerszámélettartam és a rövidebb ciklusidők is.

A vezérlés

Főorsón keresztül történő hűtés

Főorsón keresztül történő hűtés

Az újonnan bemutatott F400VM és F500VM szerszámgépek egyaránt a Fanuc i-szériás CNC vezérlőivel vannak felszerelve, melyek legfontosabb tulajdonsága a 10,4″-os LCD kijelző és a Manual Guide i. Az ipar egyik legnépszerűbb vezérlőiként, a Fanuc i-szériás rendszerei egyet jelentenek az egyszerű programozhatósággal és az állandó megbízhatósággal.

A Value Master sorozat gépei főkét a kis- és középméretű üzemek számára lehetnek ideálisak, de tervezésükből adódóan kiválóan használhatók nagy termelékenységű környezetben, akár 24/7-es kihasználtság mellett is.

 

A Hyundai WIA magyarországi forgalmazója:

CAPRO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
H-9371 Vitnyéd-Csermajor 0333/3 Hrsz.
Telefon: +36-30-237 0648
E-Mail: capro@t-online.hu
Web: www.capro.hu