Több mint 500 új munkahely Tatabányán

A fejlesztés a tervek szerint 2017 első felében zárul majd le. A beruházáshoz a cég a Magyar Kormány támogatását kérte. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) egyablakos szolgáltatása keretében összeállította azt a csomagot, amely a vállalat számára elérhető támogatások optimális kombinációját tartalmazza. A HITA munkatársainak döntés-előkészítő munkájára támaszkodva az új projekt támogatásáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium pozitív döntést hozott, a támogatási ajánlatot a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elfogadta.

Magyarország számára külön öröm, ha egy korábban már befektetett cég újabb beruházást hajt végre, mert ez a megelőlegezett bizalmon túl a tapasztalatain alapuló elégedettségét jelzi Magyarországgal, a befektetési környezettel és a hazai szervek, így a Nemzeti Külgazdasági Hivatal tevékenységével kapcsolatban is.

 

Háttér:

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.