SolidWorks 2013 újdonságok az EuroSolid Kft. nyílt napján

Rekord érdeklődés övezte a 2013-as SolidWorks bemutatót

Rekord érdeklődés övezte a 2013-as SolidWorks bemutatót

Az EuroSolid Kft. október 4-én tartotta a SolidWorks 2013 magyarországi ősbemutatóját, ami rekord érdeklődéssel zajlott le. Az egész napos rendezvényen több mint 150 látogató vett részt, hogy megismerje a szoftver fejlesztéseit és legújabb funkcióit.

Az EuroSolid Kft. megalakulása óta arra törekszik, hogy Magyarországon kiváló minőségben segítse a gépészeti és terméktervezésben tevékenykedő cégeket, vállalkozásokat a SolidWorks 3D-s CAD rendszer alkalmazásán keresztül. Ügyfeleik számára kiterjedő szakmai támogatást és oktatást biztosítanak, valamint vállalnak tervezési feladatokat, illetve különböző szakmai szoftveres vizsgálatokat. A SolidWorks új verziója is azzal a céllal került bemutatásra, hogy még hatékonyabb megoldásokat nyújtson a tervezőmérnököknek.

A rendezvénynek az óbudai Eurocenter mozitermei adtak otthont, melyen az EuroSolid Kft. szakemberi mellett a SolidWorks regionális vezetője, Zdenek Basta is részt vett. A bemutatót Zombor Csaba és Wiesler Zoltán, az EuroSolid Kft. ügyvezető igazgatói nyitották meg és ismertették a rendezvény menetrendjét és témáit.

SolidWorks - Vary Pattern (A nagyításhoz kattintson a képre!)

SolidWorks – Vary Pattern (A nagyításhoz kattintson a képre!)

A SolidWorks 2013 újdonságait Gergő Ferenc, Papp Olivér és Bohus Krisztián, az EuroSolid Kft. CAD támogató mérnökei mutatták be. Az előadás során a résztvevők számtalan új információval bővíthették tudásukat a szoftver tervezői, szimulációs, adatkezelési és kommunikációs eszközeiről. A szoftverben az újítások hatására több parancsot kevesebb kattintással lehet végrehajtani, illetve más parancsok újabb funkciókkal bővültek ki.
Csak hogy egy példát említsünk, a kiosztás parancs a 2013-as SolidWorks-ben már nem csupán az alapgeometria sokszorozását teszi lehetővé, hanem az adott irányba meghatározhatunk egy inkrementumot is. Ezzel kiosztás távolsága, illetve az alapgeometria mérete is változtatható, ráadásul a másolatok egyesével is testre szabhatóak ugyanazon parancson belül.

Az érdeklődők bepillantást kaptak a SolidWorks két új termékének, a SolidWorks Electrical és a Plastics előnyeibe. Előbbi már nem csak gépészeti tervezést segítő modul, hanem kifejezetten villamosmérnöki problémák megoldására szolgál. Lehetőséget nyújt elektronikai eszközök egyszerű beépítésére, a hozzájuk vezető kábelezés könnyed kialakítására. Ennek segítségével kábelszekrények, kapcsolók, elektromos hálózatok is jóval egyszerűbben alakíthatók ki, mint eddig.
A Plastics modul a műanyagipari cégek számára ajánl megoldást a tervezésre kifejezetten a műanyag termékek gyártásánál előforduló problémák megoldására. Így könnyedén helyezhető a modellbe összeszerelési vagy rögzítési elem, vagy pl. modellezhető a fröccsöntés. Ennek hatására a tervezőmérnökök olyan termékeket és öntőszerszámokat alakíthatnak ki, melyekben kiküszöbölik a légzárványokat, a túl korai megszilárdulást vagy más öntési hibákat. Ezzel együtt a hibás fröccsszerszám-gyártás költségei is elkerülhetők, ami hatalmas megtakarítást jelenthet a cég számára.

Ezzel párhuzamosan egy másik teremben Kollár József CAM támogató mérnök a SolidCAM új megoldásait mutatta be gyakorlati példákon keresztül. Beszámolt arról, hogy az iMachining előnyei mostmár nem csak 2,5D-ben élvezhetők, hanem a bonyolultabb szerszámok ill. alkatrészek gyártásánál is. Az eljárás előnye, hogy a generált NC-kódot állandó szerszámterhelésre optimalizálja, így jóval nagyobb szerszám-előtolás engedhető meg a szerszámgépen. Korábban már bemutattuk az iMachining 2,5D gyorsaságát, hamarosan az új megoldásról is beszámolunk.

 

A közel 7 órás rendezvény végén a vendégek feltehették kérdéseiket az előadóknak, majd Zombor Csaba ügyvezető igazgató búcsúzott el az egybegyűltektől és ismertette jövő évi terveiket. A résztvevők egy igazán színvonalas, változatos témájú és gyakorlati ismereteket bemutató rendezvényen vehettek részt.

 

[nggallery id=79]

További információ

Az EuroSolid Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]