NIKON MCAx – Kézi koordináta mérőkar

NIKON MCAx mérő fejA Gordiusz Alfa bemutatja a NIKON MCAx – a pontos, megbízható és egyszerűen kezelhető, hordozható 7 tengelyes kézi koordináta mérőkart.

Ez a ModelMaker MMDx / MMCx digitális kézi lézerszkennerek és a Focus 10 kézi letapogató és vizsgáló szoftver tökéletes partnere. Az átfogó megoldás pontosságának, képességének és hordozhatóságának köszönhetően használója tökéletesen otthon érezheti magát a mérőlaborban, az üzemben és a terepen. Az MCAx mérőkar mérőfej rendszerek széles skálájával szerelhető fel, legyen szó lézerszkennelésről, érintéses mérésről és folyamatos szkennelésről. Az új, 7 tengelyes csuklós MCAx karok a 2,0 – 4,5 méter átmérőjű mérési tartományt fedik le.

 

Pontosság és széles lehetőségek karnyújtásnyira

Az MCAx karok által kínált kimagasló képességek, pontosság és megismételhetőség kiválóan egészítik ki az ipari környezetben már bizonyított, nagy pontosságú ModelMaker MMDx és MMCx kézi szkennereket, köszönhetően olyan tulajdonságaiknak, mint például: a repüléstechnikában használatos karbon csövek stabilitása; az abszolút enkóderek általi azonnali indíthatóság; a kiváló ergonomikus formaterv; valamint a szimultán mérő és letapogató állvány.

NIKON MCAx - kézi koordináta mérőKomplett kézi szkennelési megoldás

A „mindent egy helyen” integrált méréstechnikai megoldás szilárd támogatást biztosít, és garantálja a rendszer sima és megbízható működését. A ModelMaker MMDx/MMCx digitális kézi szkennerek, az MCAx hordozható csuklós koordinátamérő karokkal, valamint a teljes körű Focus címpontfelhő (point cloud) feldolgozó szoftverrel párosítva lecsökkentik a mérési időt, és a gyártás minden területén lehetővé teszik a méretbeli minőségügyi kérdések gyors diagnosztizálását. Ez lehetővé teszi a termékek gyorsabb és nagyobb magabiztosságú piacra jutását a legmagasabb minőségi standardoknak való megfeleléssel.

Bármilyen anyag szkennelése

Fokozott szkennelési teljesítményével (ESP3) a ModelMaker szkenner a tárgy felületének sajátosságaihoz igazítja a lézer letapogatási teljesítményét. A letapogatás során automatikusan nyomon követi a felületi körülmények változásait, szín és visszatükröződés tekintetében egyaránt, így a lézer teljesítményét és az érzékelő beállításait azoknak megfelelően korrigálja valós időben. Ennek eredményeként a ModelMaker pontosan és hatékonyan képes bármilyen színű és textúrájú felülettel rendelkező alkatrészek kezelésére, az alkatrész újraszkennelése, felületének szórása vagy a szkennelési paraméterek időigényes hangolása nélkül.

Nikon mérőfejekAz MCAx karokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a Gordiusz Alfa weboldalára és töltse le a brosúrát.

 

A Gordiusz Alfa cégről

„Gordiusz Alfa a fémipar szakértője!”

Ez számunkra azt jelenti, hogy megoldásokat szállítunk a fémiparban, tehát küldetésünk fő sarokpontja:

Kitűnő minőségű termékekkel, szolgáltatásokkal és vevőink elégedettségével szolgájuk a gépipar folyamatos fejlődését. Ehhez ismernünk kell a vállalkozások igényeit, partnereink piaci adottságait, hogy rugalmas, célorientált ajánlatokat adjunk, az igényeiknek megfelelően. Sikerünk alapja nem a gyors üzlet, hanem sokkal inkább a megbízható partneri kapcsolat és a személyes konzultáció. Nem egy szerszámgépet vagy szolgáltatást

értékesítünk, hanem folyamatos, kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatokat alakítunk ki, és ezt hosszútávon működtetjük partnereinkkel, így járulva hozzá az ipar fejlődéséhez. Cégünk összekötő kapocs a modern technológiák szállítói és felhasználói között. A Gordiusz Alfa által forgalmazott termékekkel kapcsolatos további információkért kérjük látogasson el a www.gordiuszalfa.hu honlapra.

A NIKON Méréstechnikáról

A Nikon Méréstechnika a méréstechnikai megoldások lehető legszélesebb skáláját kínálja a miniatűr elektronikai alkalmazásoktól a legnagyobb repülőgépekig. A Nikon Méréstechnika innovatív mérő és precíziós műszerei hozzájárulnak a kimagasló teljesítményű folyamatokhoz a tervezéstől a gyártásig, lehetővé téve a gyártók számára, hogy prémium minőségű termékeiket rövidebb idő alatt juttathassák piacra.

 

Kontakt:

File István
NIKON termékfelelős mérnök

 

Gordiusz Alfa Kft.

E-mail: istvan.FILE@gordiuszalfa.hu
Telefon: +36-20-447-6017

 

Megosztás
[
    ]