Nemes lovagok

Blaxx™ az újonnan kifejlesztett marógeneráció

Blaxx™ az újonnan kifejlesztett marógeneráció

Tübingen, 2012. szeptember 18. – A marószerszámoknak és a lovagoknak vannak közös tulajdonságaik: a marószerszám is „vértet“ hord és ügyesen bánik a „kardjaival“. A Walter a megbízható lovag motívumát választotta az újonnan kifejlesztett marógenerációhoz, amelynek meggyőző tulajdonságai: erős, pontos és megbízható.

„Amikor azon gondolkodtunk, milyen szimbólum testesíti meg a legjobban a modern marószerszám jellemzőit, igen gyorsan eljutottunk a lovaghoz.“ – magyarázza Wolfgang Vötsch, aki Walter AG-nél a marási termékek világszerte történő menedzseléséért felel. „Széles körben elterjedt elképzelés szerint a lovag egy nemes segítő a vészhelyzetben, akit megbízható belső és külső értékek jellemeznek. „Nemes“ – ez a tulajdonság kitűnően illeszkedik a Walter AG új marógenerációjához, amely Blaxx™ terméknévvel kerül majd a piacra. A Blaxx™ ugyanis erőt, pontosságot és biztonságot jelent, ezek pedig a modern precíziós szerszámok „lovagi erényei“. Annak érdekében, hogy ezek a tulajdonságok a szerszámgépen is valósággá váljanak, a Walter szakemberei műszakilag a legmagasabb színvonalú, úttörő szerszámkoncepciót alkottak.

Részletesen: már első ránézésre is előkelő a az új, fényes fekete színű megjelenés, amelyből a termék neve, a Blaxx™ is származik. Ez a külső nem csak optikailag feltűnő, hanem rendkívül ellenálló „pajzsként“ a kopási és korróziós hatásokat is jelentősen csökkenti. A nagy pontosságú lapkafészkek úgy fogják körbe a lapkákat, ahogyan a lovag a kovácsolt kesztyűivel fogja csillogó kardját.

Walter Blaxx F5141 sarokmaró

Walter Blaxx F5141 sarokmaró

Ezekkel a tulajdonságokkal felruházva bocsátja a piacra a Walter első szerszámait, az F5041 és F5141 jelű sarokmarókat. Ezek az előbbi jellemzőkön kívül – további különlegességként – tangenciális váltólapkákkal szereltek. Ezzel egyrészt a rendkívül stabil szerszámtest koncepcióját valósítják meg, másrészt a forgácsolóerők irányában jelentős keményfém-anyagmennyiséget állítanak szembe, vagyis átlag feletti folyamatbiztonságot nyújtanak. Mindezek eredménye egy rendkívül robusztus szerszám-kialakítás, amely nyugodt, rezgésmentes megmunkálást garantál.

Az LNHU0904 és LNHU1306 méretekben készített precíziós váltólapkák négy csavart éllel rendelkeznek, amelyek lágyan forgácsolnak. A marótest nagyfokú sík- és körfutási pontossága, valamint a pontosan 90 fokos merőlegesség a megmunkálandó munkadarabra garantálja a pontos eredményeket. A nagyobb, LNHU1306 jelű lapkával akár 12 mm fogásmélység elérése is lehetséges. Tekintettel arra, hogy a lapkafészkek és a forgácsterek kevesebb teret igényelnek a szerszámtestben a tangenciális lapkák esetében, így – más marókoncepcióhoz képest – kisebb szerszámátmérők valósíthatók meg és a szerszám kerületén több váltólapka helyezhető el. Ezért az új Blaxx™-sarokmarók már 25 mm átmérőtől kaphatóak. Több éllel rendelkeznek, ezért akár 30 százalékkal nagyobb előtolások is lehetségesek.

Walter Blaxx F5041 sarokmaró

Walter Blaxx F5041 sarokmaró

Magától értetődik, hogy egy ilyen nemes szerszámkoncepcióhoz csakis a legjobb szerszámanyag illik. A lovag képe, ahogy a kardjával, mint meghosszabbított karjával száz százalékos egységet képez, illik a Blaxx™-marókra is, ahol a Tiger•tec® Silver-rel alkotnak hasonló egységet. A forgácsolóanyag átlag feletti teljesítménye garantálja, hogy az erő és a pontosság tartós legyen. Jelenleg a Walter két-két CVD- és PVD-bevonatú lapkaminőséget forgalmaz. A precíziós szerszámtest és a nagy teljesítményű szerszámanyag egyedi kombinációja a folyamatbiztonság garanciája, amelyre a forgácsoló szakemberek jobban támaszkodnak, mint valaha. „Ezért hangoztatjuk: Blaxx™, powered by Tiger•tec® Silver.“ – mondja Wolfgang Vötsch.

További információ

Walter Hungária Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 209.
service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com
A Walter-Tools honlapja: A Walter Tools honlapja A Multiply-szolgáltatásokról: Walter Multiply QR
(A megnyitáshpz kattintson a QR-kódra!)