MSV Brno 2012 – idén is sikeres a Közép-európai kiállítás

2012 szeptember 10-14 - MSV BrnoCsapatunkkal idén is ellátogattunk a brnói kiállításra, ahol a korábbi évek tapasztalatához képest most sem csalódtunk, hiszen a kiállítás területben, résztvevőkben és látogatókban is tovább növekedett. A vásár hivatalos zárójelentése szerint ugyanis a tavalyihoz képest 8%-kal növekedett a kiállítás területe, összesen 32 országból érkeztek kiállítók, akikre 50 ország több mint 70.000 látogatója volt kíváncsi.

A Közép-európai ipari- és szerszámgép kiállítás továbbra is vonzó a cégek számára, hiszen egy helyen vonultatja fel a mérnökvilág legkülönbözőbb területeit – a hegesztéstechnikától kezdve a műanyagipari megoldásokon át egészen az automatizálási és egyéb fejlesztési területekig. Így a látogatók koncentráltan informálódhatnak saját termelési láncuk fejlesztéséről, új termékek kialakításának lehetőségeiről vagy akár csak a legújabb technológiákról.

Az idei kiállítás partnerországa India volt, mely egymaga 135 kiállítót reprezentált a kiállításon. A kiállítás jelentőségét mutatta az a tény is, hogy az indiai kereskedelmi és ipari miniszter, Anand Sharma is ellátogatott rá. Több szándéknyilatkozatot is aláírtak a rendezvény ideje alatt a jövőbeni együttműködésről, illetve a formális és informális találkozókon is egyetértettek abban, hogy az India Show kiállítás jelentős szerepet játszott a két ország közötti üzleti kapcsolat fejlődésében. A kiállítás tiszteletbeli vendége Oroszország volt a maga 90 kiállítójával.

A támogató programokból sem volt hiány, hiszen több mint 50 nemzetközi konferenciát, szemináriumot és workshopokat rendeztek meg. A központi témákat az energiatakarékosság, az ipari automatizálás és a kutatási-fejlesztési területekkel történő jobb együttműködés képezték. Az új kereskedelmi lehetőségek népszerűsítése újonnan olyan különféle területekre is irányult mint Indonézia, Malajzia és Líbia. Az idei kiállítás egy egynapos munkaügyi vásárt is magába foglalt, a JobFair MSV-t, melyen 20 nagy munkáltató is részt vett.

Ottjártunk alkalmával igyekeztünk lencsevégre kapni a kiállítás érdekességeit, illetve elidőztünk a Makino és a Renishaw standján is. Később erről még részletesebben is írunk, alább pedig kedvcsináló videónkat láthatják.

Václav Klaus, a Cseh Köztársaság elnöke így nyilatkozott a kiállításról: “A brnói vásár az egyik legfontosabb esemény, melyet minden évben megrendeznek az országunkban, és mindannyian örülünk, hogy továbbra is tartja pozícióját a vezető európai kiállítások között. Ezt mutatja a kiállítók összetétele is – a kiállítók közel 50%-a külföldről érkezett idén – és tradicionálisan széleskörű érdeklődésnek örvend. Brno Európa fontos kiállítási központja lett ennek a rendezvénynek köszönhetően. Úgy érzem, hogy India meghívása az idei rendezvény partnerországának egy nagyon jó lépés volt. Arrafelé kell fordulnunk, ahol a gazdaság jól működik.”