Mazak Integrex e-670H II

Az idei IMTS szakvásáron a Mazak több mint 20 csúcstechnológiás szerszámgépet állított ki a standján. Ezek egyike volt az Integrex e-670H II, melyet nagyméretű, összetett geometriájú, tengelyszerű alkatrészek hatékony gyártásához fejlesztettek ki. Ilyen típusú alkatrészekre számos iparágban nagy szükség van, ezek közé tartozik például az építőipar, az energiaipar, a hadiipar és a repülőgépipar.

Integrex e-670H II

Integrex e-670H II

Az Integrex e-670H II teljes körű, szimultán öttengelyes megmunkálásra képes, így a kúpos furatok és a spirál fogazású kúpfogaskerekek egy befogásban történő gyártása sem jelent problémát. Ebből adódóan ez a szerszámgép jól illeszkedik a Mazak Done-In-One koncepciójába, ami az alapanyagtól a kész termékig egyetlen befogásban történő eljutást jelenti. Ez nagyon gyors gyártási időket eredményez és lecsökkenti a köztes állapotban lévő munkadarabok számát.

A hatékony öttengelyes megmunkáláshoz az Integrex e-670H II-t egy 45 kW-os, maximum 1.600 ford/perc-re képes főorsóval szerelték fel az esztergálási műveletekhez, valamint egy 37 kW-os (max. 10.000 ford/perc) beépített maró orsóval is, amely 240°-os elfordulásra képes a B-tengely körül.

A szerszámgéppel megmunkálható munkadarabok maximális átmérője 1.070 mm, míg maximális tömege 6.000 kg lehet. A hosszú, tengelyszerű alkatrészek pontos rögzítéséhez és a szilárdság növelésére a Mazak egy nagy teherbírású szegnyerget is beépített. A Mazak MX Hybrid Roller Guide System megvezetések nagy megbízhatósággal és hosszú élettartammal rendelkeznek, ami hosszú távon is biztosítja a pontosságot. A megvezetések szerepet játszanak a megmunkálás során keletkező rezgések elvezetésében is, így növelik a szerszámok élettartamát. A gép alapfelszereltsége az automatikus szerszámcserélő és a 40 férőhelyes szerszámtár, ami igény szerint 80 vagy 120 férőhelyesre is cserélhető.

A Mazak többfunkciós gépeinek öt szintű skáláján az Integrex e-670H II egy Level 4-es szerszámgép, ami a teljes öttengelyes megmunkálási képességet jelenti. Ez a skála könnyű összehasonlítási alapot nyújt a felhasználóknak az igények és a gépek képességeinek összevetésére. A további négy osztály a következő típusú gépeket jelöli: A Level 1-es gépek egyetlen orsóval és forgatható szerszámmal rendelkeznek, a Level 2-es gépekkel már off-center megmunkálások is végezhetők az Y-tengelyen, a Level 3-as gépek különálló maró orsóval és indexálható B-tengellyel is fel vannak szerelve, míg a Level 5-ös “Ultra-Tasking” szerszámgépek további speciális megmunkálási funkciókkal és többfunkciós automatizálással is rendelkeznek.

[youtube]9bqtJI9uT5k[/youtube]