Maximális fúrási teljesítmény Tiger tec Silver® indexálható váltólapkával

A Walter megrendelésre azonnal szállít Xtra∙tec® váltólapkás fúrókhoz nagy teljesítményű Tiger∙tec Silver® váltólapkákat

A Walter megrendelésre azonnal szállít Xtra∙tec® váltólapkás fúrókhoz nagy teljesítményű Tiger∙tec Silver® váltólapkákat

A Tiger∙tec Silver® marásban és esztergálásban mutatott teljesítménynövelése immár a fúrásnál is rendelkezésre áll. A Walter megkezdte az Xtra∙tec® váltólapkás fúró-családhozz tartozó ezüstszínű hátfelülettel rendelkező lapkák gyártását, amelyek szintén a nagy keménységű és rendkívül szívós forgácsolószerszám-alapanyagból készültek.

 

Részletesebben: a Tiger∙tec Silver® Performance már 59mm átmérőjű és 5 x d (átmérő ötszöröse) mélységű standard furatok készítéséhez is elérhető, de egyéb, ettől eltérő méretű furatok készítése is lehetséges, speciális megoldások keretében. Egyéb megmunkálásokkal összehasonlítva a váltólapkával ellátott fúrószerszámokkal történő megmunkálás különleges követelményei a következők: a szerszám élének relatív nagy forgácsolási sebességet kell kibírnia a külső paláston, míg a szerszám tengelyéhez közelítve a vc(kerületi/forgácsolósebesség) közelít a nullához. Annak érdekében, hogy az egymástól eltérő megmunkálási körülményeket sikerrel és gazdaságosan tudjuk kezelni, olyan nagykeménységű szerszámanyagra van szükségünk, amely nagymértékben ellenáll a hőhatás okozta elhasználódásnak és a nagy élnyomásnak is. A Tiger∙tec Silver® ezt a két tulajdonságot ötvözi.

Tiger∙tec Silver® Xtra-tec Insert Drill fúróhoz

Tiger∙tec Silver® Xtra-tec Insert Drill fúróhoz

A Walter által újonnan kifejlesztett alumínium-oxid bevonat különleges felületi kiképzése a lehető legkisebbre csökkenti a súrlódást és növeli a fésűs repedéssel szembeni ellenállóságot. Ez egyrészt nagyobb forgácsolási sebességet tesz lehetővé, ugyanakkor nagyobb megmunkálási pontosságot is eredményez a standard CVD bevonatokhoz képest. Üzemi vizsgálatok során az új Tiger∙tec Silver® váltólapkái messze túlszárnyalták vetélytársaikat, és a technológiát alkalmazó mérnökök akár 100%-os szerszámélettartam növekedésről is beszámoltak.

 

A váltólapkák WKP25S és WKP35S anyagminőségekben kaphatók, melyek minden öntöttvas és acél anyagféleség megmunkálására alkalmasak. Amennyiben a fúrószerszám magjánál extrém anyagszilárdság a kívánalom – ez gyakran előfordul ISO-P, ISO-M és ISO-S anyagok megmunkálásánál – a Walter alternatívaként egy PVD bevonattal ellátott WXP40 élanyagból gyártott váltólapkát kínál. Ennek az anyagnak a kialakításakor a maximális szilárdság volt a fő szempont, ez garantálja az optimális megmunkálási megbízhatóságot.

További információ

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Walter Hungária Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: 061 464-7160
Fax: 061 371-1601
E-Mail: service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com
www.facebook.com/waltertools