Hatalmas siker volt az idei IMTS

Az elmúlt tíz év legsikeresebb eredményeit produkálta az idei, immáron 29. alkalommal megrendezett IMTS, amerika legnagyobb szerszámgépipari szakvására. Az IMTS 2012 keretein belül 119 ország kiállítói és látogatói érkeztek a chicago-i McCormick Place expo központba, ahol a vásáron bemutatkozó 1.909 cég standjai több mint 116.000 négyzetméteren terültek el. A szeptember 10-15 között megtartott hatnapos eseményre összesen 100.200 fő regisztrált. Ez 21.6%-os növekedés 2010-hez képest, ami ezzel a legnagyobb arányú növekedést jelenti bármelyik egymást követő két vásár eredményeihez képest.

IMTS 2012 Logo

IMTS 2012 Logo

A négy kiállítási csarnok sztárjai az additív elven működő gépek, valamint a többorsós- és a többfunkciós szerszámgépek voltak. Az additív technológiákkal dolgozó gépeket övező egyre nagyobb érdeklődés legjobb bizonyítéka, hogy nemcsak számos kiállítói standon kaptak központi helyet, hanem az IMTS Emerging Technology Center (ETC) fejlődő technológiákkal foglalkozó központjának rivaldafényében is. Sokan vélik úgy, hogy ez lesz a következő technológiai mérföldkő, ugyanis segítségével lecsökkenthető egy alkatrész tervezési szakasza és gyakorlatilag kiküszöbölhető a hulladékképződés. Emellett a komoly érdeklődés másik fő területe a több tucat kiállító által bemutatott többorsós és többfunkciós szerszámgépek, valamint ezek automatizálási megoldásai voltak. Ezen gépek termelékenységbeli növekedését, pontosságukat és speciális új tulajdonságaikat élő bemutatók segítségével is alátámasztották.

“A kiállítók és a látogatók közötti kommunikáció élénkebb volt, mint valaha” – jelentette ki Peter Eelman, az IMTS alelnöke. “Az IMTS 2012. legizgalmasabb eredménye az érdeklődésből levont, jövőre vonatkozó jóslat. Az általános érdeklődés és a komoly kapcsolatok kialakulása egy folyamatos növekedési periódus jeleit vetíti előre, ami a gazdasági növekedés és az új munkahelyek teremtésének nagyszerű hajtómotorja.”

Az IMTS szövetkezett a németországi Deutsche Messe AG csapatával is, és közös erővel idén először rendezték meg az ipari automatizálással foglalkozó Industrial Automation North America kiállítást az IMTS keretein belül. Ennek köszönhetően a hagyományosan gyártástechnológiával, fémmegmunkálással és precíziós gyártással foglalkozó IMTS kiegészülhetett a gépek hatékonyabb kiszolgálását célzó automatizálási technológiák bemutatásával is.

Az idei IMTS során, az ipar igényeinek megfelelően fontos szerepet kapott az oktatás témakörének tárgyalása is. Az IMTS 2012 Conference során az érdeklődők 72 előadás közül választhattak, vagy igény szerint ellátogathattak a hat társkonferencia egyikére is. Ezek név szerint az IANA Global Automation & Manufacturing Summit, a The International Society of Automation (ISA), a The Motion, Drives & Automation, a The EHS Today America’s Safest Companies Conference, a TRAM3 Aerospace Conference és a Midwest Clean Tech 2012 voltak.

A kétévente megrendezésre kerülő IMTS következő időpontja 2014. szeptember 8-13.

További információ

Az IMTS hivatalos honlapján.