Haas UMC-750, egy megfizethető univerzális szerszámgép

Ideális esetben nem kellenének acél idegek egy új CNC szerszámgépbe való befektetés során. A kis és közepes vállalkozásoknál azonban pontosan ez a helyzet, ahol szükség van egy nagytermelékenységű, öttengelyes szerszámgépre, ám ehhez viszonylag magas ár és nagy összetettség társul. A Haas Automation új univerzális megmunkáló központja, a Haas UMC-750 széleskörű képességeivel és megfizethető árával éppen ilyen esetekben jelenthet optimális megoldást. Az új Haas UMC-750 3+2-es és szimultán öttengelyes megmunkálásra is képes, valamint a korábbi modellekhez képest alacsonyabb beállási időkkel és nagyobb pontossággal dolgozik.

Haas UMC-750

Haas UMC-750

A tengelyek mozgástartományai X-Y-Z irányokban 762-559-508 mm, mozgatásuk direkt hajtással történik. A szerszámgép további alapfelszereltsége még a kéttengelyes körasztal, az alacsony hőmérsékleti deformációval rendelkező főorsó (alapkivitelben max. 8.100 ford/perc, opcionálisan 12.000 ford/perc) és a 40+1 férőhelyes oldalsó szerszámtár. A körasztal szinte bármilyen helyzetben képes rögzíteni a munkadarabot ötoldalas (3+2-es) megmunkálás során, illetve biztosítja a szimultán öttengelyes mozgást a kontúr- és komplex megmunkálások során. A körasztal 360°-os elfordulási képessége, valamint a +35 és -110° közötti döntési tartománya kiváló szerszám szabadságot és nagy munkadarab kapacitást eredményez.

“Az UMC-750 a felhasználók univerzális szerszámgépekkel szemben támasztott igényeinek megfelelően tervezve és gyártva.” – nyilatkozta Mr. Alain Reynvoet, a Haas Automation Europe ügyvezető igazgatója. “Összefoglalva, ez egy nagyteljesítményű CNC szerszámgép, az ilyen képességű és minőségű gépek szokásos árának töredékéért. Az ügyfeleink olyan innovatív és megfizethető szerszámgépeket keresnek, melyeknél a teljesítmény és a megbízhatóság sem szenved csorbát. Az ilyen felhasználók nem fognak csalódni az új UMC-750 esetén sem.”

Az alapkivitel felszereltségén túl az UMC-750 számos kiegészítővel is elérhető. Ilyenek a szalagos forgácselvezető, a nagynyomású, orsón keresztül történő hűtés, a nagysebességű megmunkálásokhoz szánt vezérlő szoftver, a Haas vezeték nélküli Intuitive Probing System mérőrendszere, a kibővített program memória, és még számos egyéb.

További információ

A Haas hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]