Automatizálási megoldás függőleges megmunkáló központokhoz

A függőleges megmunkáló központok automatizálását célzó megoldások hiányát látva, Steve Simons, a Simons Design Innovation igazgatója úgy döntött, hogy változtat a helyzeten. Simons már az 1970-es évek óta foglalkozik gyártástechnológiával, attól kezdve, hogy megkapta az első állását egy RockShox nevű, kerékpár felfüggesztéseket készítő vállalatnál. A függőleges megmunkáló központok hatékony automatizálásának kérdése már több mint egy évtizede foglalkoztatta. Az első működő prototípust saját cégében készítette el 2010-ben, majd munkájuk eredményeként 2012. májusában bemutatták az első piaci verziót, a Smart Valet SV-1-et.

Smart Valet SV-1

Smart Valet SV-1

A Smart Valet automatizálási rendszer lényegében minden függőleges megmunkáló központtal egybeépíthető, és nagyjából három órát vesz igénybe a telepítése. Ezt követően a megmunkálási folyamat első lépésében a gépkezelőnek egy futószalagra kell helyeznie a munkadarabokat. A PLC vezérlő innen szállítja el őket a szerszámgép belsejébe, ahol aztán egymás után, különféle aktuátorok segítségével az asztalon elhelyezett megfogó szerkezetbe kerülnek. A megmunkálás befejezése után a kész alkatrészek egy kirakodó állomásra kerülnek, ahol egy aktuátor eltávolítja őket a megfogóból, egy másik pedig a kimenő tálcára mozgatja őket. A rendszer ezután egy újabb munkadarab betöltésével nekilát a következő ciklusnak.

Az alapkivitel 90 mm-es futószalaggal rendelkezik, ami Simons elmodása szerint 2-8 órára (a megmunkálás ciklusidejétől függően) elegendő munkadarab tárolására alkalmas. Különféle kiegészítőkkel azonban lehetőség van a futószalag mellett további munkadarabok tárolására is, amiket egy automata szerkezet a szalagra mozgat, amikor az előző sor utolsó eleme is betöltésre került. “Ez egy igen helytakarékos módja a munkadarabok tárolásának.” – jelentette ki Simons.

[youtube]v9_P_MNqmdo[/youtube]

Számos érzékelő beépítésére is lehetőség van. Ilyenek például a munkadarab jelenlétét és a megfelelő pozíciót ellenőrző szenzorok, valamint a forgácsképződést, a szerszámkopást és a hűtőfolyadékot figyelő szenzorok. A rendszer által kezelni képes munkadarabok maximális tömege 4,55 kg lehet és bele kell férniük egy 200 mm élhosszúságú kockába. A futószalag maximális terhelhetősége 22,73 kg.

Egy elkészült munkadarab eltávolítása és a következő betöltése együttesen kevesebb, mint 30 másodpercet vesz igénybe. A Smart Vallet alapmodellje 29.000$-ba kerül és Simons állítása szerint legalább 14%-os termelékenységnövelést képes biztosítani az adott szerszámgépen. “Ez egy igen szerény becslés.” A Smart Valet egyik első felhasználójaként a K-Fab több mint 20%-al magasabb termelékenységet tapasztalt a Haas DT-1 CNC megmunkáló központjukon. A K-Fab elmondása alapján a befektetésük 17 hét alatt megtérült, és a megmunkáló központjukat azóta is minimális munkaerőigény mellett, akár éjszakai üzemben is használhatják.

További információért látogasson el a Simons Design Innovation hivatalos oldalára.

forrás: ctemag.com