Új Cimatron CAD/CAM szoftvert mutattak be az IMTS-en

A 2012. szeptember 10-15. között megtartott amerikai IMTS szakvásáron mutatták be a Cimatron legújabb verziós, integrált CAD/CAM szoftverét, a CimatronE 11-et. “A CimatronE 11 messze a legfejlettebb rendszerünk, ami még soha nem látott módon fogja megnövelni az ügyfeleink termelékenységi szintjét.” jelentette ki Mr. Ira Bareket, a Cimatron értékesítési igazgatója. “Az új szoftver fejlesztett képességei és új lehetőségei nélkülözhetetlenek azok számára, akik megakarják őrizni sikerességüket a mai kompetitív piacon.”

Screenshot a CimatronE 11-es verziójáról

Screenshot a CimatronE 11-es verziójáról

Az új verzió kulcsfontosságú fejlesztései:

  • Az új mérnöki változtatási sorrendekért (Engineering Change Order – ECO) felelős alkalmazás lehetővé teszi az öntvénykészítők számára, hogy korlátlan mennyiségű ECO-t kezeljenek, miközben a korábbi tervmódosítások sértetlensége is megmarad. Ez az alkalmazás jelentősen lecsökkenti az öntvények tervezési idejét, főleg olyan esetekben ahol a gyártási követelmények teljesítéséhez nagyszámú változtatásra van szükség.
  • Számos funkció új, továbbfejlesztett analízis képességeket kapott. Ilyen képességek például a visszarugózásból adódó deformációt és a falvastagságot kiértékelő modulok, melyek lehetővé teszik a szerszámkészítők számára, hogy még a képernyőn azonosítani tudják a hibákat, még mielőtt továbblépnének a költséges gyártási szakaszba.
  • Az elismert VoluMill technológia beépítésre került a Cimatron 2,5-tengelyes nagyoló alkalmazásaiba, ami ultra-gyors, nagymennyiségű anyageltávolítást tesz lehetővé. Ez rövidebb megmunkálási időkhöz és kisebb szerszámkopáshoz vezet.
  • Az új Quick NC Process egy olyan programozáselősegítő alkalmazás, ami széleskörű lehetőségeket nyújt a megmunkálási folyamatok sorozatszerű definiálására, legyen szó egy vagy akár több alkatrészről.
  • A progresszív és transzfer szerszámok készítése is új keretrendszert kapott, ami sokkal több információt jelenít meg a szerszámválasztás során.

Ezeken felül a CimatronE 11 összes modulja átesett egy teljesítmény- és használhatóságnövelő fejlesztésen is, amit további termelékenység növekedéshez és jobb felhasználói élményhez vezet.