Hardinge GX-250, öttengelyes megmunkálás megfizethető áron

A Hardinge Inc. bemutatta a legújabb öttengelyes Bridgeport Gx-250 5AX függőleges megmunkáló központját, melynek legfontosabb tulajdonsága a szilárd C-vázas szerkezet és a kompakt alapterület. Ezek a kialakítási elvek biztosítják, hogy egy ilyen szerszámgép kényelmesen elfér szinte bármilyen műhelyben, miközben a beépített öttengelyes körasztalnak köszönhetően a teljes funkcionalitás sem szenved semmilyen hiányosságtól.

Hardinge Bridgeport GX-250 5AX

Hardinge Bridgeport GX-250 5AX

A Hardinge meghatározása szerint ez a CNC szerszámgép teljes mértékben képes az öntvény– valamint a járműiparnál, továbbá a nagy pontosságú gyógyászati és repüléstechnikai alkatrészeknél felmerülő igények kielégítésére. A GX-250 5AX kifejezetten az olyan kisméretű, összetett alkatrészek megmunkálására lett tervezve, ahol nem ritkák az igen szűk tűréshatárok és a nagyon finom felületi érdességi követelmények.

A tengelyek mozgástartománya sorban 300-400-430 mm az X-Y-Z irányokban. A felhasználóbarát kezelésről a Fanuc 31i vezérlője és egy 10,4″-os LCD kijelző gondoskodik. A vezérlőben megtalálhatók az olyan szokásos Fanuc funkciók, mint a Manual Guide I, a szimultán öttengelyes vezérlés, a Macro Executer, a nagysebességű feldolgozás, a Look Ahead 1000 Block, a NANO Smoothing, a Tool Center Point Control és a Tilted Working PLane Function. A vezérlés egyaránt tud polárkoordinátás, hengerkoordinátás és spirálkoordinátás interpolációval is dolgozni.

Opcionális kiegészítők terén választható például alkatrész mérő fej, szerszámbemérő, automata ajtó, valamint számos egyéb. “A Bridgeport GX-250 5AX megmunkáló központ magas fokú kifinomultságot és funkcionalitást kínál, kis alapterülettel és megfizethető áron.” jelentette ki Andy McNamara, a Hardinge észak-amerikai értékesítési vezetője. “A többi Bridgeport szerszámgéphez hasonlóan ez a modell is a Hardinge elhivatottságát tükrözi a kompromisszumok nélküli minőség és teljesítmény iránt.”

A Hardinge szerszámgépek magyarországi forgalmazója az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.