EuroBLECH 2012 A globális lemezmegmunkálási iparág fenntartható jövőjéért

EuroBLECH 20102012. október 23-27. között újra kinyitja kapuit a 22. Nemzetközi Lemeztechnológiai Kiállítás Hannoverben. A világ első számú lemeztechnológiai kiállításaként és gazdasági barométereként is működő vásáron a látogatók széleskörű képet kaphatnak az uralkodó technológiai trendekről és a gazdaság helyzetéről. Jelenleg a gazdasági helyzet, ha óvatosan is, de pozitívnak mondható. A világgazdaság bizonytalansága és az euró övezet krízise ellenére a lemezipar stabilnak és magabiztosnak mutatkozik.

Összesen 38 ország 1516 kiállítója már lefoglalt 85.000 m2 kiállító teret az EuroBLECH 2012-n. A korábbi, 2010-es évvel összevetve a kiállítói létszám 4%-kal, a lefoglalt terület 8%-kal növekedett. Az ideit megelőző kiállításon 61.500 látogató vett részt a világ minden részéről.

A nagy számú élő gépbemutatóval az EuroBLECH az ideális alkalom a szakembereknek, hogy elegáns megoldásokat és megfelelő berendezéseket találjanak cégüknek. Az idei év fő témájával, „a fenntartható jövőért”, az EuroBLECH különös figyelmet fordít az energiahatékonyságra, környezetbarát megmunkálási folyamatokra és az anyagok intelligens felhasználására. „A lemezipar fő fejlesztései a könnyűszerkezetekre és a hibrid szerkezetek megmunkálására irányulnak.” – magyarázta Nicola Hamann, az EuroBLECH kiállítási igazgatója, a rendező Mack Brooks Exhibition nevében. „Ezekre a fejlesztésekre reflektálva a fémlemez/műanyag hibrid szerkezet megmunkálás is bekerült a az EuroBLECH kiállítás profiljába, mely így lefedi a teljes lemezmegmunkálás technológiai folyamatát” – mondta Nicola Hamann.

Globálisan is az üzletág középpontjában

A globális lemeztechnológiai üzletág növekedése miatt a nemzetközi résztvevők aránya ismét emelkedést mutat: az idei év kiállítónak 49%-a nem Németországból érkezik. Ázsia és Amerika a vásár lényeges elemévé vált. Olaszország, Kína, Törökország, Hollandia, Svájc, Spanyolország, Ausztria, Franciaország, Tajvan, Egyesült Királyság és az Egyesült Államok a legnagyobb kiállítók Németország után. „A lemeztechnológia vezető nemzetközi vására az üzletág globális középpontja. A hannoveri EuroBLECH-en az egész világról érkező, beruházásra kész látogatók találkozhatnak a legújabb gépekkel, szerszámokkal és rendszerekkel.” – mondta a kiállítás igazgatója, Nicola Hamann.

Átfogó termékskála a lemeztechnológiai iparágnak

Az EuroBLECH 2012 8 csarnokot foglal el a hannoveri kiállítótéren. Világosan rendszerezve, a kiállítás elrendezését a lemeztechnológia folyamatláncának megfelelően alakították

 • fémlemez, félkész, kész termékek (fémes/nem fémes) 16., 17. csarnok
 • mozgatás: 16., 17., 27. csarnok
 • elválasztási technológia: 11., 12., 14., 15., 16., 17. csarnok
 • alakítás technológia: 27. csarnok
 • lemezalakítás rugalmas rendszeren: 11., 12., 14., 15. csarnok
 • cső/zártszelvény megmunkálás: 11., 14., 15. csarnok
 • fémlemez/műanyag hibrid szerkezetek megmunkálása: 13., 16., 17., 27. csarnok
 • gépelemek, alkatrészek: 11., 12., 14., 15. csarnok
 • kötés és rögzítés technika: 13. csarnok
 • felületkezelési technológiák: 13. csarnok
 • lemezipari szerszámtechnológia: 13., 27. csarnok
 • folyamatirányítás, minőségbiztosítás: 11., 12., 14., 15. csarnok
 • adatkezelés (hardver és szoftver): 11., 12. csarnok
 • gyár és raktár felszerelés, munkavédelem, környezetvédelem: 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17. csarnok
 • szolgáltatások, információ és kommunikáció: 11., 12., 13., 16., 17., 27. csarnok

EuroBLECH 2010_2

A kiállításon megtalálható lesz a lemezipari gépek, szerszámok és rendszerek széles köre, csúcstechnológiás és hagyományos berendezések is. Nagyszámú kutatóintézeti kiállító egészíti ki az eseményt, biztosítva a technológiai fejlődések alapjainak bemutatását.
A termékek széles körével az EuroBLECH a megfelelő hely az iparágban érdekelteknek, ideértve a feldolgozást és szállítást, legyen szó kis-, közepes-, vagy akár multinacionális vállalatokról. A látogatói közönség is sokszínű, érkeznek gyártási szakemberek, tervezők, üzemvezetők, gyártók, mérnökök, vásárlók, tanulók és szövetségek szakértői. A látogatók különböző iparágakban tevékenykednek, mint a gépészet, lemeztechnológia, szerkezetépítés, autóipar és beszállítói, hengerművek, vas és acélgyártás, épületgépészet, orvostechnika, megújuló energia szektor, repülőgépipar és hajóipar.

Augusztus végétől elérhető a Show Preview új verziója

Augusztustól elérhető a www.euroblech.com oldalon az új online EuroBLECH 2012 Show Preview, mely részletes információval szolgál a kiállítókról és termékeikről. Ezzel a felhasználóbarát online verzióval a látogatóknak lehetőségük van létrehozni és kinyomtatni személyre szabott Show Preview-t cég, termék, csarnok vagy kategória alapján.

Utazás és szállás

Hannover a kitűnő infrastruktúrájának köszönhetően könnyen megközelíthető légi úton, vasúton, tömegközlekedéssel vagy autóval. Az autósok nagyszámú parkolási lehetőséget találhatnak a kiállítás helyén is.

A „Hannover Laatzen” vasútállomás közvetlen összeköttetésben áll a „West 1” bejárattal a „Skywalk” átjárón keresztül. Továbbá a regionális vonatokon kívül a nagy sebességű ICE vonatok is megállnak itt a kiállítás ideje alatt. A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn speciális árakat kínál az EuroBLECH látogatóinak. A német Lufthansa szintén csökkentett árú helyeket kínál Hannoverbe az EuroBLECH alatt.

A kiállításairól világhíres Hannover minden kényelmi szintű szállással rendelkezik. Számos utazási iroda kínál ajánlatokat az EuroBLECH 2012-re. Részletes információ az utazási és szálláslehetőségekről a www.euroblech.com oldalon találhatók.

Nyitva tartás, jegyek

Az EuroBLECH 2012 keddtől, október 23-tól, október 26-ig, péntekig 9:00-tól 18:00-ig tart nyitva, szombaton, október 27-én 9:00-tól 15:00-ig. Időt és pénzt takaríthatnak meg a látogatók, ha előre megveszik jegyüket az online jegyirodából a www.euroblech.com oldalon. A napijegy €32, online €26. A kiállítás teljes időtartamára érvényes jegy €52, online €46.

Részletes információ a kiállításról, kiállítókról és termékeikről, valamint hasznos információk látogatóknak elérhetők a kiállítás honlapján: www.euroblech.com.