EMAG az AMB 2012-n: Egy újabb gép

A lengő technológiás VL 2 P EMO 2011–es bemutatkozását követően az EMAG bemutatja az új fejlesztésű VT 2-4 szerszámgépet tengelyek megmunkálásához a szeptember 18-22. között megrendezésre kerülő stuttgarti AMB-n.

EMAG VL 2 P

EMAG VL 2 P

A kis tárcsa- és tengelyszerű alkatrészek megmunkálására fejlesztett VL 2 P és VT 2-4 külső méreteit figyelembe véve nyilvánvaló, hogy egészen speciális gépkoncepció kerül a piacra. A gép mindössze 1600 mm széles. Természetesen okkal, hiszen így a felhasználók többet egymás mellé illeszthetnek anélkül, hogy jelentős területet foglalnának el a gépek. A kis helyigényű gyártási lánc kialakításának a koncepciója is teljesült a tervezés során. A gépkezelő a VL 2 P és a VT 2-4 esetén is hozzáfér minden vezérlő egységhez a gép elejéről, ugyanakkor a további perifériák is könnyen elérhetők a gép hátuljáról: ez egy fontos szempont, ha a gyártási lánc összevonása szükséges.

Termelékenység, nagy T-vel

A gép kialakítást tisztán a termelékenység szellemében alakították ki. A felhasználóknak lehetőségük van kiválasztani a lehető legjobb megoldást a választható opciók listájáról. Például a tárcsa jellegű alkatrészeket a leghatékonyabban a VL 2 P két orsós, függőleges kialakítású, lengő technológiás esztergán lehet megmunkálni. Itt a szerszám revolver a két orsó között „leng” (erre utal a „P” jelzés is). Mialatt az egyik munkadarab megmunkálása folyik, a következő elő gyártmány a másik orsóba befogásra kerül. Nagyban csökkenthetők így a holtidők – 20 másodperces ciklusidő is lehetséges – elérhető a több orsós gépek termelékenységi szintje. Az új EMAG VT 2-4 négy tengelyes függőleges esztergagép tengelyszerű alkatrészekhez alkalmas.

Még a legkisebb alkatrészek is megmunkálhatók

Mindkét gép 160 mm-es tokmánya biztosítja a legkisebb munkadarabok forgácsolhatóságát. A legnagyobb lehetséges munkadarab átmérő 100 mm, a tengelyszerű alkatrészek legfeljebb 400 mm hosszon munkálhatók meg. A befogott hossz maximum 150 mm. Mind a kettő gép a sikeresen alkalmazható befogó rendszert alkalmazza, amivel a gépek szinte saját maguk végzik a befogást. A VL 2 P-n a főorsó végzi, míg a VT 2-4-en a két revolver segítségével történik a befogás és munkadarabcsere.

EMAG lengő tehnológiaJól felszerelt minden megmunkálási követelményhez

A revolver a 12 szerszámhelyével – mind a két gépen – jól felszerelt a követelmények kezeléséhez. ki kell emelni, hogy VT 2-4 négy tengelyes gépben kettő ilyen revolver található. Mindegyik szerszámhely felszerelhető hajtott szerszámmal, ami akár 6000 1/perces fordulatszámra és 20 Nm nyomaték kifejtésére képes. A revolver csatlakozófelülete a két gépen VDI 30-as. Igény esetén az EMAG BMT 55-ös szerszámozási rendszerrel is szállítják. A gép vezérlő felülete szintén egyszerűre lett tervezve. A VT és VL szériás gépek FANUC 31i/32i (integrált PLC-vel) vagy Siemens Sinumerik 840D sl (integrált PLC S7-300) választható, de a kezelőfelület ugyanolyan mindkét esetben. Ezzel leegyszerűsödik az gépkezelő képzés és a gépbeállás.

A VL 2 P előnyei

  • Egyidejű megmunkálás – munkadarabcsere
  • Extrém gyors forgácstól-forgácsig idő
  • a VL 2 P lehetővé teszi teljesen eltérő munkadarabok megmunkálását és végső műveletek elvégzését (1. és 2. esztergáló oldal)
  • a MINERALIT® polimer gránit gépágynak köszönhetően kiváló csillapítású és hőstabilitású
  • a szabványosított automata modulok nagy rugalmasságot biztosítanak
  • ideális forgácsáramlás, a forgács akadálytalanul esik a gép aljába
  • Kis helyigényű a kompakt tervezésnek köszönhetően
  • a két orsón a megmunkálási időknek nem kell megegyezniük
EMAG VT 2-4

EMAG VT 2-4

A VT 2-4 előnyei

  • integrált munkadarab mozgatás
  • a gép integrált részén történik az elő gyártmány és a kész darab tárolása
  • önállóan és gyártórendszer elemeként is alkalmazható
  • a függőleges kialakításnak és az akadálytalan forgácsáramlásnak köszönhetően a nem alakul ki nagy forgácsboglya
  • rövid beállás és átállás a gép felhasználóbarát könnyen hozzáférhető kialakítása miatt
  • a direkt hajtású szánok és modern vezérlő rendszer miatt kevesebb szenzorra van szükség
  • a kompakt, vízszintes kialakítás miatt kis helyigényű

 forrás: www.emag.com

 

Megosztás
[
    ]