CNC gépkezelő képzés tízszer gyorsabban

A Michigan Works és a Lake Michigan Főiskola M-TEC központja egy új partnerkapcsolattal próbálja áthidalni a munkaerőpiacon jelen lévő – és nagy problémákat okozó – képzési szakadékot. Az általuk létrehozott Get SET, egy 5-6 hetes intenzív kurzus, amely 120 és 160 közötti óraszámmal fedi le a CNC gépkezelői képzés elméleti és gyakorlati oldalát egyaránt. Ez egészen pontosan egy tizenkettede a hagyományosan 18 hónapig is elhúzúdó tanfolyamoknak, vagyis ilyen módon több, mint tízszer gyorsabban lehet aktívan munkába állni a bizonyítvány megszerzése után.

intenzív CNC képzés

“A munkáltatók szinte mindig 100%-osan felkészült és teljesen önálló munkára képes embereket keresnek, de egyre inkább rá kell ébredniük, hogy nincsenek ilyenek.” jelentette ki Corey Corolle, a Michigan Works üzleti igazgatója. “Aki 100%-os tudással rendelkezik valamilyen területen, az már nagy valószínűséggel aktív dolgozó.”

Egy friss munkanélküli is a legritkább esetben tud csak várni 18 hónapot az első fizetés megérkezéséig. A feldolgozóiparban pedig most van szükség a több effektív alkalmazottra, nem egy vagy két év múlva. “Sok cég termelő részlege éjjel is dolgozik, és előfordul, hogy egy-egy szerződést vissza is kell mondani.” mondta Corolla, aki maga is üzemvezető volt, mielőtt 2012-ben a Michigan Works-nél kezdett dolgozni. “Tényleg azért kell visszamondanom egy 2 millió dolláros rendelést, mert nincs elég munkaerő? Hát ezért jöttem ehhez a szervezethez dolgozni.”

A kérdés már csak az volt, hogyan is lehetne hatékonyan megoldani ezt a problémát. A Michigan Works számos vállalatot megkeresett és kikérte a véleményüket egy olyan intenzív tanfolyamról, amivel szinte azonnal tudnának új embereket szerezni a gépek mellé. Az eredmény a Get SET CNC gépkezelői tanfolyam lett. Ahelyett, hogy valakit a nulláról próbálna meg 100%-os szintre képezni ilyen rövid idő alatt, a Michigan Works kiszűri azokat a jelentkezőket, akik már nagyjából 30%-nak megfelelő alaptudással rendelkeznek, és őket képzi tovább 80%-ig, amilyen gyorsan csak lehet.

intenzív CNC képzés

“Ez egy olyan rendszer, amit a katonaságnál minden nap alkalmaznak.” magyarázta Corolla. “Miért ne használhatnánk mi is az azonnali igényeink kielégítésére?”

Eddig egy osztály végezte el az új programot, de az eredmények igen pozitívak. Végzés után a hallgatók 100%-a azonnal el tudott helyezkedni, és a környékbeli cégek már amiatt érdeklődnek, hogy mikor fog végezni a következő csoport.

a képek forrása: www.mlive.com

Megosztás
[
    ]