Citizen Miyano ABX 64 SYY az INDUSTRIAUTOMATION kiállításon

INDUSTRIAUTOMATION_ControlSystemA ControlSystem standján forgattunk az INDUSTRIAUTOMATION  2012 kiállításon, ahol Fekete Csaba szervizvezető beszélt a kiállított CITIZEN Miyano ABX 64 SYY típusú esztergáról. Mint elmondta, az általuk forgalmazott gép a Miyano szerszámgépgyár egyik legbonyolultabb felépítésű és a legszélesebb körben alkalmazható gépe.

A gépnek két revolverfeje van, ellenorsós kivitelben készül. FANUC 31i vezérlésű, 9 tengelyes megmunkálógép. Mind a két orsón, egy időben végezhető megmunkálás, így nagyon termelékeny megoldást nyújt. A revolverek 12 szerszámhellyel rendelkeznek, de a Miyano saját szerszámtartóival egy helyre két szerszám is befogható, köztes pozicionálással.

Mint Fekete Csaba elmondta, a gép a sok tengelynek köszönhetően nagyon komplex feladatokat is meg tud oldani, de nagy odafigyelést igényel a programozó részéről is. Természetesen szoftveres és mechanikus ütközésvédelemmel is el van látva a vezérlés.

A programozóknak nagy segítséget nyújthat az Alkart CNC Wizard is, mely egy szoftveres programozói környezet. A szoftverben csak az elvégezni kívánt műveletet kell megadni, majd a technológiai adatokat bevinni, a megmunkálás programja máris rendelkezésre áll.

Főbb technológiai paraméterek:

Főorsó áteresztés 64 mm
Legnagyobb munkadarab hossz 125 mm
Főorsó teljesítmény 15/11 kW (15perc/folyamatos)
Főorsó fordulatszám tartomány 40 – 4.000 1/perc
Legnagyobb munkadarab átmérő az ellen orsóban 51 mm
Ellen orsó teljesítmény 7.5/5.5 kW (15perc/folyamatos)
Ellen orsó fordulatszám tartomány 50 – 5.000 1/perc
Revolver szerszámhely 24 (2×12)
Szerszámorsó legnagyobb fordulatszám 6.000 1/perc
Szerszámorsó teljesítmény 2.2 kW

 

 

 

További információ

A ContolSystem Ipari automatizálás & CNC szerviz Kft. honlapja