Brnói Vásártársaság – Szakvásárok 2023-ban

  • A cseh gazdaság bruttó hazai összterméke 2022-ben 2,1 – 2,3 százalékkal bővült – ami a várakozásoknál jobb eredmény
  • A Brnói Vásártársaság eredménye 2022-ben
  • 95 éves a vásárvállalat
  • Szakvásárok 2023-ban

bvv_vystaviste_01

Csehország gazdasága 2023-ban

Számos nehézség ellenére a cseh ipar 2022-ben viszonylag jól állta a sarat. A termelési volumen a január és szeptember közötti időszakban az ár- és a naptárhatás kiküszöbölésével 1,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának értékét. A feldolgozóipar a negyedik negyedévben 80,5 százalékos kihasználtsággal dolgozott, ami ugyan alacsonyabb az előző negyedévnél, de jobb az előző évinél. A stabilitás érdekében a Cseh Nemzeti Bank novemberben már nem emelte tovább az alapkamatot: a kétszámjegyű inflációtól függetlenül a kéthetes letéti kamatlábat változatlanul 7 százalékon hagyta és intervenciókkal is támogatja a cseh koronát. A lakosság és a vállalatok anyagi terheinek csillapítása változatlanul az állam feladata. Ebből következően az adósságráta 2023-ban a becslések szerint a GDP 46 százalékára emelkedik.

bvv_vystaviste_28

A Brnói Vásártársaság 2022-es gazdasági eredménye

2023. február 16-án Bial Tibor, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete, Lukas Helan kereskedelmi igazgató illetve Radoslav Klepáč külkapcsolati és kommunikációs igazgató beszélt a tavalyi 2022-es év üzleti eredményről és az idei év terveiről.

A vásártársaság bevétele 644 millió cseh koronát, mintegy 27,9 millió eurót tett ki, az üzleti eredmény pedig 2022-ben 6 millió cseh korona, avagy mintegy 251.000 euró volt.

„Már a 2022 elején tudtuk, hogy ez az év csak a takarékoskodásról szól. Mindezek ellenére elértük az erre az évre kitűzött gazdasági célunkat.” – mondta Lukas Helan.

BVV95 – 95 éve ad egymásnak találkozót Brnóban az egész világ

A Brnói Vásártársaság idén ünnepli alapításának kilencvenötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Brnói Vásártársaság a városi önkormányzattal és néhány helyi vállalattal karöltve szervez május végére egy ünnepséget változatos kulturális, sport- és szórakoztató programmal a széles nagyközönség számára.

„A vásárközpont fennállásának 95 éve alatt egyszerre lett a nemzetközi üzletkötések központja és a helyi lakosság változatos szabadidős rendezvényeinek kedvelt helyszíne. Az idei jubileumot ezért kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeljük. A látogatóknak számtalan programot kínálunk a sportversenyektőa gyermekműsorokon át a koncertekig és színielőadásokig, sőt még egy pirotechnikai bemutató is lesz az Ignis Brunensis tűzijáték-fesztiválon” – mondta el Radoslav Klepáč.

Szakvásárok 2023-ban

STYL / KABO

2023. február 17.–19., 2023. augusztus 19.–21.

A STYL és KABO divat-, cipő- és bőrdíszmű-szakvásáron rendszeresen vonultatják fel a kiállítók a kereskedőknek és a beszerzőknek legújabb kollekcióikat. A STYL és KABO szakvásárokat évente kétszer, idén ráadásul a hatvanadik jubileumi alkalommal rendezik meg. A kínálat szinte valamennyi szegmensre kiterjed a klasszikus divatáruktól a szabadidős ruházatig, az alsóneműktől a ruházati kiegészítőkig és divatékszerekig. A legújabb kollekciókat a szakvásár alatt egy divatbemutató program keretében, egy a kiállítási csarnokban épített kifutón mutatják be.

Styl_KABO_118a3214

Brnói építőipari szakvásár

2023. március 2.–4.

A Brnói Építőipari Vásár, az építészet fesztiválja, valamint a MOBITEX bútor- és lakberendezési vásár korunk legújabb trendjeit mutatja be – a kis alapterületű lakásokat és a természetbe ültetett luxuslakásokat, az ún. glamping-et. A kér seregszemlével egyidőben rendezik a P vásárcsarnokban a TINY HOUSES kiállítást is, ahol a cseh és külföldi vállalatok mutatják be a „helytakarékos lakhatáshoz” kapcsolódó ötleteiket és termékeiket. A vásárok a kísérő rendezvények széles skáláját kínálják a szakembereknek és a széles nagyközönségnek egyaránt.

MSV_118a7129

PRODITE – GYERMEKEKNEK

2023. március 2.–5.

A PRODITE (GYERMEKEKNEK) a gyermekáruk vezető fogyasztói szakvására a Cseh Köztársaságban. A vásáron a gyermekeknek szóló legkülönbözőbb termékek gyártói találkoznak a végfelhasználókkal, gyermekáru-szakkereskedőkkel és gyermekruházati szakemberekkel.

A vásár elválaszthatatlan része a csábító kísérő rendezvények sokasága, ahol a gyermeket várók és a szülők ismerkedhetnek meg az egyes márkák minőségével, biztonságosságával és kínálatával. A kiállítók idén is megjelennek a boltokban még nem kapható kollekciókkal.

prodite-2020-jgz_5207

OPTA

2023. március 3.–5.

Az OPTA az optometristák és szemüveg-szakkereskedők vezető szakvására Csehországban, ahol a vezető világmárkák mutatják be a következő szezonra szánt kollekcióikat.

A szemüvegkeretek és napszemüvegek kínálata mellett megismerkedhetünk a dioptriás lencsék és kontaktlencsék gyártóival és azok technológiai megoldásaival, valamint optikai és szemészeti eszközökkel is. A szakmai legújabb trendjeibe, témáiba és fejlesztéseibe a szakvásárt kísérő OPTA FORUM programsorozata nyújt bepillantást.

A kísérő rendezvényeket színesíti az „Optika letűnt világa” című rendhagyó szemüveg-kiállítás, amely a szemüvegkészítés ókori kezdeteitől a 19. századig mutatja be a szemüvegek változását. A látogatók valóban páratlan gyűjteményekben gyönyörködhetnek.

OPTA_jgz_2120-edit

ANIMAL TECH Nemzetközi Állattenyésztési Szakvásár és Cseh Nemzeti Jószágkiállítás

2023. április 22.–26.

Április 22-e és 26-a között rendezik a Brnói Vásárvárosban az ANIMAL TECH Nemzetközi Állattenyésztési Szakvásárt és a Cseh Nemzeti Jószágkiállítást. Ugyanekkor rendezik a Cseh-Morva Vadászszövetség alapításáénak centenáriumi ünnepségsorozata keretében a Cseh Nemzeti Vadászati Kiállítást is. A kiállítás keretében a csarnokokban és a szabadterületen mintegy 800 haszonállatot mutatnak be.

A kísérő rendezvények sorában tartoznak az országos bajnokságok és jószágminősítő bemutatók is. A 2023-as Nemzeti Jószágkiállítás keretében rendezik a World Charolais Technical Congress-t is. A Cseh-Morva Vadászszövetség centenáriumi ünnepségeinek keretében közel 200, Csehországban és Szlovákiában ejtett vad kiemelkedő trófeáit is bemutatják.

ANIMAL Tech_img_20210905_0908052

Stainless

2023. május 10.–11.

A Stainless Nemzetközi Rozsdamentes Acél Szakvásár ideális bemutatkozási és kommunikációs lehetőség a gyártóknak, beszállítóinak, kereskedőinek és felhasználóinak ebben a kiemelkedő szakmaiságú iparágban. A szakvásár kiemelkedő jellemzője a rendkívül magas nemzetközi részvétel a kiállítók és látogatók körében egyaránt. A legnagyobb kínálati csoportot a rozsdamentes acélok jelentik, ahol a rozsdamentes acél és az abból készült fémkohászati termékek gyártói, az anyag megmunkálására és kezelésére szolgáló gépek és berendezések gyártói mutatkoznak be. A kiállítók mindenek előtt a megrendelőikkel ápolják a kapcsolatot és új üzleti lehetőségeket keresnek a szakvásáron.

MSV_118a7251

PYROS, ISET 

2023. május 24.–27.

A védelmi ipar bemutatkozásának egyik fontos színtere az alapításának harmincadik évfordulóját idén ünneplő IDET szakvásár, amellyel párhuzamosan rendezik a tűvédelemre és biztonságtechnikára és a kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodott PYROS és ISET seregszemléket is. Az IDET szakvásárt a Cseh Köztársaság honvédelmi minisztériumával szoros együttműködésben szervezik, így az előző évekhez hasonlóan idén is nagyszabású kiállításra készül a Cseh Köztáraság hadserege is. A szakvásár része a Security Innovation Zone projekt is, amelyet a Cseh Védelmi és Biztonsági Ipar Szövetsége szervez a területen működő innovatív startup vállalatok bemutatására. A védelmi iparban működő ukrán vállalatok bemutatkozása szintén előkészületben van. A szakvásár alatt az IDET ARENA rendezvényterületen kísérő konferenciákat, valamint katonai, tűzoltó és rendőrségi eszközök dinamikus bemutatókat is kínálnak.

idet_st_tv_rm5_8922

URBIS SMART CITY FAIR, FUTURE MOBILITY

2023. szeptember 19.–21.

Az URBIS SMART CITY FAIR és a FUTURE MOBILITY szakvásárok a szeptemberi Európai Mobilitási Héthez kapcsolódnak. Mindkét seregszemle konferenciákból, kiállításból és az ún. „Demo City” szabadterületen rendezett bemutatókból áll. A két szakvásár elsődlegesen a közlekedéshez kapcsolódó okos városi és önkormányzati megoldásokat kínál. Idén többek között a városlakók közlekedési szokásainak változása áll az előtérben.

MSV_118a7411

MSV, Transport a Logistika, Envitech

2023. október 10.–13.

Az MSV szakvásár alapvetően a forgácsoló, alakító és szerszámgépek seregszemléje. Így lesz ez idén is a nagyszámú nemzetközi és cseh gyártó bemutatkozásával. 2023-ban kiemelt szerepet kap az energia-felhasználás is, hiszen tavaly drámai jelentőségűvé vált ez a kérdés, mert az energiaárak már korlátozó tényezőt jelentenek az iparágban. Azt, hogy ezt a problémát hogyan lehet most és hosszú távra is megoldani, azt a kiállító vállalatok standjain és a színvonalas kísérő rendezvények sokaságával mutatják be. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is kiemelt szerepet kap az ipar digitalizációja a Digitális Gyár 2.0 projekt keretében is.

MSV_jgz_00722-edit

Caravaning Brno, GO, REGIONTOUR

2023. november 2.–5.

A Lakókocsik és Lakóautók Nemzetközi Kiállítása az egyik legfontosabb rendezvény a maga nemében nem csupán a Cseh Köztársaságban, hanem közép- és kelet-európai viszonylatban egyaránt. A Caravaning Brnoévről évre felvonultatja a lakóautók, lakókocsik és kiegészítők átfogó kínálatát érdekes vendégek és a kísérő rendezvények minden vásárnapra kiterjedő kiegészítésével. Ugyanebben az időszakban rendezik a cseh és a nemzetközi turisztikai desztinációk szépségét bemutató GO és REGIONTOUR turisztikai vásárokat is.

Caravaning_118a4071

Festival Life!

2023. november 24.–26.

A Life! a mozgás és a szórakozás őszi fesztiválja. A hagyományos vagy akár rendhagyó vagy alig ismert sportokat kipróbálni akaró sportrajongók, a workshopokra vagy versenyekre vágyó táncosok és a fiatal vagy akár idősebb gamerek itt megtalálják, ami vágynak. A fesztiválon évről évre találkozhatunk a sport és a show világának közismert nagyjaival is.

 

Magyarországi képviselet
BD-EXPO Kft

Seregi Katalin

tel.: 1/346-0273

office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Megosztás
[
    ]