Automatikus esztergálás a DMG/Mori Seiki Sprint 50-el

A DMG/Mori Seiki is nagy erőkkel készül a két hét múlva esedékes bécsi Vienna-Tec szakvásárra, melynek keretein belül az új Sprint 50 automata eszterga is megtekinthető lesz. A Sprint szerszámgépek első sorban továbbra is a csúcskategóriás, nagysebességű automatikus esztergákat hivatottak képviselni. Emellett viszont a sorozat gyökeres újratervezése egy olyan moduláris koncepciót eredményezett, amely tökéletes alapot nyújt a számos különböző kiegészítő opciónak.

Az újratervezett Sprint 50 automata eszterga

Az újratervezett Sprint 50 automata eszterga

Ennek a nagyfokú változatosságnak köszönhetően minden Sprint szerszámgép egyénileg testreszabható, így az végül az ügyfél speciális igényeit is maximálisan ki tudja elégíteni. A Sprint 50 alapmodell egy kétrevolveres megoldás, melyhez két Y-tengely is elérhető, valamint ezen felül kérhető egy háromrevolveres verzió is, a hozzá tartozó maximum három Y-tengellyel. Ősztől továbbá egy az alsó revolverbe épített B-tengellyel rendelkező verzió is rendelhetővé vált.

Az újratervezett koncepció elsőként szembetűnő eleme a helytakarékos kialakítás, ugyanis az új modellek alapterületét 37%-al csökkentették. Ehhez a változtatáshoz elengedhetetlen volt a hárompontos megtámasztással rendelkező, függőleges ágy használata, ami ezen felül az optimális forgácselvezetést, valamint az olajos és a száraz megmunkálásokhoz is egyaránt a legjobb körülményeket biztosítja.

A "TWIN concept"

A “TWIN concept”

A Sprint 50 alapvető felhasználási területe a hatoldalú komplett megmunkálás, ahol a munkadarab maximális átmérője 51 mm lehet.A főorsó és az ellenorsó fordulatszáma egyaránt 7.000 ford/perc. A két revolverrel rendelkező modellek legfontosabb eleme a kereszt irányban elmozdítható ellenorsó/szegnyereg egység, amelyet a DMG/Mori Seiki “TWIN concept” néven szabadalmaztatott is. Ez a megoldás jelentősen megnöveli az alkalmazási lehetőségeket, segítségével például két hosszú munkadarab egyszerre történő frontális megmunkálása sem jelent akadályt.

A háromrevolveres, opcionálisan három Y-tengellyel és egy B-tengellyel is felszerelhető verzió előnyei leginkább a tömeggyártásban aknázhatók ki. Az alkalmazási területet tekintve gyakorlatilag ezek a modellek jelentik a korábbi Sprint generációk új változatát. A B-tengely -2,5° és +182,5° közötti elfordulási tartománya akár a negatív szöghelyzetben történő megmunkálást is lehetővé teszi.

A Sprint 50 háromrevolveres verziója

A Sprint 50 háromrevolveres verziója

A Sprint 50 (verziótól függő) két vagy három 12 x VDI 25 revolvere hajtott szerszámhelyekkel is rendelkezik, melyek maximális fordulatszáma 8.000 ford/perc. A gyors felfutási időknek és a revolverek dinamikus váltásának köszönhetően a forgácsolástól forgácsolásig eltelő időtartam mindössze 0.8 másodperc.

Az új modellek vezérléséről a Siemens ShopTurn 3 G-control vezérlő gondoskodik. Ennek használatával a programozási idők akár 60%-al is csökkenthetők, köszönhetően az innovatív, többcsatornás programozási lehetőségeknek, a többcsatornás 3D-s munkadarab szimulációnak, valamint a korlátlan számú ShopTurn és DIN ciklus-kombinációk adta rugalmasságnak.

Ha a Sprint 50 felkeltette az érdeklődését, és esetleg saját szemével is szeretné megtekinteni a Vienna-Tec keretein belül, kérjük olvassa át a DMG/Mori Seiki Hungary Kft. már korábban leközölt meghívóját.

Technikai adatok:

Maximális munkadarab átmérő52 mm
Motorteljesítmény (40 / 100 % DC)24 / 16 kW
Maximális fordulatszám 7.000 ford/perc
Nyomaték (40 / 100 % DC)100 / 75 Nm
Mozgástartomány X / Z 215 / 350 mm
Keresztirányú mozgás X +/- 35 mm
Gyorsmeneti sebesség X / Y / Z 30 / 15 / 60 m/perc
Szerszámok száma egy revolveren / ebből hajtható12 / 12 db

További információ

Megtekintési lehetőség a Vienna-Tec-en

Helyszín: Vienna-Tec, B csarnok, B0322 stand
Időpont: 2012. október 9-12.

A DMG / MORI SEIKI Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Phone: +36 1 371 2450
Fax: +36 1 371 2458
Mobile: +36 30 894 5898
Email: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com 

Megosztás
[
    ]