Átadták a Masterplast új sepsiszentgyörgyi üzemét

Masterplast Romania s.r.l.

A Masterplast Nyrt. új, 1,6 millió eurós beruházással megvalósuló sepsiszentgyörgyi polisztirolhab-gyártó üzeme.

“A Masterplast csapat kettős érzelmekkel küzd ezen a rendkívül fontos napon, mert a nagyváradi telephelyünket sújtó tegnapi váratlan és súlyos tűzeset után a mai esemény nagyon pozitív és jelentős a cég életében. Tegnap még azon dolgoztunk sikerrel, hogy a partnereink kiszolgálása folyamatos legyen, de ma már a jövőbe nézünk, hiszen a romániai piaci pozíciónk szempontjából egy fontos stratégiai állomáshoz értünk a sepsiszentgyörgyi gyár megnyitásával” – mondta el az üzem megnyitóján Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

A ragasztógyár tavaszi beindítása után, ma ünnepélyes keretek között megnyílt a Masterplast Csoport legújabb üzeme Sepsiszentgyörgyön. Az 1,6 millió eurós beruházással megvalósult létesítményben a homlokzati hőszigetelésben használt polisztirol lapot gyártanak majd. Az idén tavasszal megindult fejlesztés keretében egy meglévő ingatlant vásárolt meg és újított fel az igényeknek megfelelően a társaság, illetve ide telepítette a gyártáshoz szükséges gépsorokat.

“Azért esett Sepsiszentgyörgyre a választásunk, mert az elmúlt években ebben a régióban jelentős piaci részesedést szereztünk” – mondta el Feleki Tamás, a Masterplast Románia ügyvezető igazgatója. “Terveink szerint néhány éven belül a gyár kapacitása évente 150.000 m3 fölé nő majd, ami lehetőséget biztosít arra, hogy kiszolgáljuk a régióban lévő partnereink jelenlegi és a jövőben esetlegesen megnövekvő igényeit is, ráadásul kiváló minőségű terméket kínálva” – tette hozzá Feleki Tamás.

Mivel a polisztirol lap iránti igény erősen szezonális jellegű, a Masterplast sepsiszentgyörgyi gyára is rugalmasan igazodik a változó kereslethez. Ennek megfelelően az állandó létszám 24 fő körül alakul majd az üzemben, azonban csúcsidőszakban átmenetileg három műszakos működésre állnak át, amikor 35 embernek biztosít majd munkát a létesítmény.

Masterplast EPS gyár

A létesítményben polisztirol alapanyagú hőszigetelő termékek – ISOMASTER EPS – gyártása történik majd.

“Azért fejlesztünk a régióban, mert bízunk abban, hogy a közeljövőben a romániai szigetelőanyag felhasználás dinamikusan nőni fog. Jelentős az igény az újlakás építésére illetve a lakásállomány jelentős része is korszerűsítésre szorul.” – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója. “A most átadott beruházás tökéletesen illeszkedik a cégcsoport innovációt és folyamatos piacbővítést szem előtt tartó stratégiájába. Ezt az irányvonalat erősíti a múlt hónapban bejelentett, 1,4 millió eurós káli beruházásunk, illetve a szintén 1,4 millió eurós ukrajnai fejlesztésünk, amelyek mindegyike jövőre kezdi meg a termelést” – tette hozzá a Masterplast vezérigazgatója. A Masterplast Nyrt. 2012. tavaszán összesen 6,1 millió eurónyi forrásra tett szert tőzsdei tőkebevonás révén, a már befejezett és jelenleg is zajló beruházásokat ebből finanszírozza a társaság.

A Masterplast Csoport Nagyváradon, Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön rendelkezik telephellyel Romániában. Mindhárom telephelyen raktározási és kereskedelmi tevékenységet folytat a cég, míg Sepsiszentgyörgyön a Schwenk Csoporttól az idén tavasszal megvásárolt üzemben már ragasztóanyag gyártást is végez.

Háttérinformáció:

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 13 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2011-es árbevétele 82,173 millió eurót ért el. A társaság részvényeinek technikai bevezetése a tőzsdére 2011. november 29-én történt meg. A Masterplast Nyrt. a terveinek megfelelően az 2012. első félévben két lépésben sikeres tőkeemelést hajtott végre. A cég részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén lehet kereskedni.

Megosztás
[
    ]