A Mazak az innovációt és a megbízhatóságot népszerűsíti az EuroBLECH 2012-n

Mazak - Your Partner In Innovation logoA Yamazaki Mazak a négy leginnovatívabb lézeres vágógépét mutatja be az EuroBLECH 2012-n Hannoverben.

A négy kiállított gép kivételes megbízhatóságot kínál, valamint nagy sebességre és nagy pontosságú megmunkálásra képes, így ezekkel kivételes termelékenységet biztosít a felhasználóknak.

A Mazak – a Vodafone McLaren Mercedes Forma1 csapatának hivatalos beszállítója – 2012 áprilisában egyesítette a lézeres vágógépek és megmunkáló gépek értékesítési és szolgáltatási csatornáját , hogy még átfogóbb fémmegmunkálási megoldásokat tudjon nyújtani ügyfeleinek. A Mazak, a világ egyik legnagyobb szerszámgép gyártója több mint 240-féle gépet forgalmaz, köztük 40 különböző lézeres modellt.

A Mazak lézeres szerszámgépei között megtalálhatók 2D-s lemez megmunkálási feladatokra, valamint 3D-s cső és profil vágási feladatokra alkalmas gépek. Gépeik híresen nagy pontosságot, megbízhatóságot, teljesítményt és rugalmasságot nyújtanak. Ennek eredményeképpen a Mazak lézereit már számos presztízs projektnél alkalmazták, úgymint a Yas Marina Forma1-es pálya Abu Dhabi-ban, a nemzeti futball stadion Gdansk-ban, Lengyelországban valamint a 2012 májusában megnyitott Tokyo Sky Tree-hez, ami a világ legmagasabb átjátszó tornya.

Minden, az EuroBLECH-en bemutatott gép, Japánban, a Mazak földalatti Eco gyárában készült, melyet egész évben geotermikus energiával légkondícionálnak, és ezzel szignifikánsan csökkentik a káros környezeti hatásokat. A kiállításon központi helyet elfoglaló gép a 3D FABRI GEAR 220 Mk II lézeres szerszámgép 2,5 kW-os verziója lesz, mely egy teljesen automatizált és kivételesen megbízható. Ezt a gépet kifejezetten hosszú munkadarabok megmunkálására fejlesztették. A gép a Mazak egyik legnagyobb gépe, akár 8 méter hosszú cső is vágható vele.

Mazak 3D FABRI GEAR

Mazak 3D FABRI GEAR

A 3D FABRI GEAR 220 Mk II számos forma, úgymint íves, háromszögű, négyzetes, négyszögletes szál- és szerkezeti anyag vágására is alkalmas. A gép Done-in-One megmunkálást kínál a menetfúró egységgel, aminek köszönhetően szignifikánsan csökkenthető a gyártási idő, hiszen ugyanazon befogásban elvégezhető a lézervágás és menetkészítés. Ezen túlmenően még az automatikus munkadarab ki- és behelyezés is bemutatásra kerül.

A Mazak mtandon Megtalálható lesz még az új OPTIPLEX 3015 is, mely egy kivételesen nagy termelékenységre képes lézeres vágógép 120 méter/perces gyorsmeneti sebességgel és 2,5 kW-os rezonátorral, mellyel biztosítja a vastag, lágy-szénacél, rozsdamentes acél és alumínium lemezek nagy sebességű vágását. Az OPTIPLEX 3015 nagy pontosságú pozicionálásra képes, az X, Y tengelyek mentén ±0,05 mm 500 milliméterenként, a Z tengely mentén pedig ±0,01 mm 100 milliméterenként.

Az OPTIPLEX 3015 számos Intelligens Funkcióval rendelkezik, ilyenek az automatikus gépbeállítás, MAZATROL Preview 2 CNC vezérlő érintőképernyővel, mellyel 88%-kal csökkenthetők a gépbeállítási idők a hagyományos lézerekhez képest. Továbbá a gépnek számottevő környezeti előnye is van a csökkentett energia-, lézergáz és levegőfogyasztás eredményeként.

Az OPTIPLEX 3015 mellett lesz az új OPTIPLEX 3015 FIBER is, a vékony lemezek vágására tervezett fiber lézer oszcillátor. A 2 kW-os fiber lézer nagyobb sebességen kisebb kibocsátással működik a rövidebb hullámhossz miatt a CO2 lézerekhez hasonlítva. A rövidebb hullámhossz miatt a termelékenység akár több, mint 30%-kal növelhető.

A 3015 FIBER gyorsmeneti sebessége 120 méter/perc az X tengelyen, 60 méter/perc az Y és a Z tengelyen, kivételes pozicionálási pontossággal, az X, Y tengelyek mentén ±0,005 mm 500 milliméterenként, a Z tengely mentén pedig ±0,01 mm 100 milliméterenként.

A Mazak be fogja mutatni a 4 kW-os rezonátorral felszerelt SUPER TURBO-X 510 Mk III G lézert is, mellyel állandó sugárnyaláb biztosítható, így lehetővé válik különböző anyagok és vastagságok folyamatos vágása. Ez a gép is, a többi géppel egyetemben nagy pozícionálási pontossággal rendelkezik, az X, Y tengelyek mentén ±0,05 mm 500 milliméterenként, a Z tengely mentén pedig ±0,01 mm 100 milliméterenként, továbbá lehetővé teszi a gyártási környezet automatizáltsági szintjének növelését, ha közepes és nagy anyagvastagságok gyors vágása a feladat.

EuroBLECH 2012 The world's No.1A SUPER TURBO-X 510 Mk III G számos intelligens funkcióval rendelkezik, melyekkel csökkenthetők a gépbeállási idők, a folyamat költségei és megelőzhetők a vágási hibák az intelligens fúvóka cserélőnek, az intelligens auto fókusz távolság mérésnek és az intelligens fúvókafröccsenés eltávolítónak köszönhetően.

A most felsorolt gépek megismerésén túl a Mazak standjára látogatók többet megtudhatnak a vállalat Total Support támogatási rendszeréről, melybe beletartozik a szerviz, alkatrészellátás és alkalmazási tanácsadás, oktatás, illetve betekintést nyernek a Mazak Technológiai Központjainak hálózatához. Európában az ügyfeleik 13 Technológiai Központot érhetnek el, beleértve a négy új központot Lipcsében, Düsseldorfban, Katowicében és Prágában.

„A lézeres gépeink fontos részét képezik a Mazak üzleti tevékenységeinek. Idén azért döntöttünk a lézeres és megmunkáló gépeink szoros integrációja mellett, hogy teljes körű fémmegmunkálási megoldásokat tudjunk nyújtani a ügyfeleinknek. Vásárlóinktól máris nagy érdeklődést tapasztaltunk.” – mondta Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Europe ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: “A lézeres vágás kulcsfontosságú eleme a megbízhatóság, mind a négy kiállított gép kivételesen alacsony állásidőt és nagy termelékenységet demonstrál.”

További információ

Mazak a CNCMedia Tudástárában

YAMAZAKI MAZAK CENTRAL EUROPE s.r.o. Magyarországi Fióktelepének honlapja