A LiuGong és a ZF közös vállalatot hoz létre Liuzhou-ban

LiuGong homlokrakodóLiuzhou/China ZF és a LiuGong építőipari gépgyártó szeptember 12-én alapítottak egy új közös vállalatot. Az új cég homlokrakodó gépekhez fog tengelyeket fog gyártani, kifejezetten a kínai piacra. Hosszú távon hozzávetőleg 190 főt fog foglalkoztatni és több mint 30000 újonnan tervezett tengelyt fog szállítani a joint venture partnerének, a LiuGong-nak valamint másodlagos piacra.

A ZF és a LiuGong már 1995 óta működtet közös alapítású vállalatot Liuzhou-ban, Dél-Kína egyik legfontosabb ipari városában. A 300 alkalmazottat foglalkoztató cég évek óta sikeresen szolgálja ki a LiuGongot, valamint másodlagos piacokat jó minőségű építőipari gép hajtóművekkel és tengelyekkel. A két partner amellett döntött, hogy további együttműködésbe kezd az építőipari gép tengelygyártás területén. Szeptember 12-én alapítják a joint venture ZF Liuzhou Axle Co. Ltd.-t.

Wilhelm Rehm - ZF

Wilhelm Rehm - ZF

„Jól jellemzi az a LiuGong-gal való együttműködésünk a ZF által következetesen követett „Piacra-tervezés” stratégiát, különösképpen a munkagépek piacán” mondta Wilhelm Rehm, a ZF igazgatósági tagja. Ő a felelőse az ipari technológiai ágazatnak, amibe a munkagép üzletág is tartozik. Az új tengely gyártmányok megbízhatóak és előnyös árúak lesznek.

Dr. Stefan Sommer - ZF

Dr. Stefan Sommer - ZF

„A partnerünkkel, a LiuGong-gal közösen sikerült olyan terméket létrehoznunk, ami pontosan megfelel a kínai piac követelményeinek” – vonta le Wilhelm Rehm.

A közös vállalat megerősíti a ZF kínai jelenlétét. „Az elmúlt évek alatt az országban nagy fejlődés ment végbe az építőipari gépek területén.” – magyarázta Dr. Stefan Sommer, a ZF vezérigazgatója. „Több mint a világ összes homlokrakodójának a fele Kínában készül. Nagyszámú gépet exportálnak is. A nagy arányú export ráta különösen nagy kihívást jelent a gyakran ingadozó piac miatt. Az új joint venture vállalattal a ZF folytatja növekedését a kínai piacon.” mondta Dr. Stefan Zommer. „Ennek köszönhetően fel vagyunk készülve a következő kihívásokra.”

Wang Xiao Hua - LiuGong

Wang Xiao Hua - LiuGong

„Az új vállalat profitálni fog a LiuGong és ZF közötti, évek óta tartó sikeres együttműködésből, valamint ezt az előnyös együttműködést tovább fogjuk fejleszteni az építőiparigépek kiélezett piacán.” – jelentette ki Wang Xiao Hua, a LiuGong igazgatója.

Hermann Beck -ZF

Hermann Beck -ZF

„2011 októbere óta a ZF központjának, a LiuGong-nak és a ZF China-nak mérnökeiből álló csapat fejleszti a már létező LiuGong homlokrakodó tengely modelleket” – jelentette be Hermann Beck, a ZF munkagép üzletágának vezetője. „Ezek a közös erőfeszítések egy új, moduláris tengely koncepciót eredményeztek mely, a standard száraz tengelykapcsolós verzió (Basic Line) mellett egy új, még inkább szofisztikáltabb technológiai megoldást tesz lehetővé, olajban futó, lamellás tengelykapcsolós (High Line) verziót, nagy mennyiségű közös alkatrészt felhasználva.”Ez a moduláris koncepció nagymértékben csökkenti a gyártási költségeket. A tervek szerint 3300 újonnan tervezett tengely fogja elhagyni a Liuzhou-ban található telepet 2014-ben. Az éves mennyiség több mint 30000 fog nőni 2018-ra. Akkorra már hozzávetőlegesen 190 alkalmazott fog dolgozni az újonnan alapított vállalatnál.

További információ

A LiuGong hazai forgalmazója a Best Machinery Kft. 
A cég földmunkagépes aloldala ezen a linken érhető el.

Megosztás
[
    ]