A Carl Zeiss új tapintójával növelhető a termelékenység

Zeiss-logoA Carl Zeiss új VAST XTR gold tapintója rugalmas és nagyobb pontosságú mérést tesz lehetővé az ipari méréstechnikában, így jelentősen megnövelve a felhasználók produktivitását és rugalmasságát. A beépített forgó tengelynek köszönhetően a VAST XTR gold-dal a tapintótűt a mérni kívánt felületelem irányába lehet fordítani valamint könnyedén lehet állítani komplex munkadarabokhoz is, így lehetséges bármely virtuális pozíció elérése.

Egészen eddig a felhasználóknak választaniuk kellett a rugalmas forgatható, de nem a legnagyobb pontosságú passzívscanningelő mérőfej és a fix aktív scanningelő mérőfej között, mely ugyan pontosabb, de nem rugalmatlanabbul használható. A VAST XTR gold egyesíti a két rendszer előnyeit. A megoldást az integrált forgó csatlakozás jelenti. „Lehetővé teszi, hogy a tapintótű 15 fokos lépésenként elfordítható legyen, így mindig a megfelelő szöghelyzetben állítható be az alkatrészhez képest.” mondta Andreas Bucher, a Carl Zeiss termékmenedzsere. Speciális alkalmazásokhoz a tapintótű bármilyen egyéni szöghelyzetbe beállítható. A VAST XTR gold-ot hosszú, nehéz tapintókhoz tervezték, akár 350 milliméteres hossz és 500 grammos tömeg is alkalmazható.

Az új VAST XTR gold tapintó a Carl Zeiss-tól

Az új VAST XTR gold tapintó a Carl Zeiss-tól

VAST navigator és VAST performance

A tapintó támogatja a navigator és performance funkciókat is. A VAST navigator egy szakértői rendszer, mely optimalizálja a mérési sebességet az elérni kívánt pontosság függvényében. A VAST performance funkció pedig képessé teszi, hogy megszakított kontúrokat mérjen a sebesség vagy a pontosság feláldozása nélkül. Ez a két funkció jelentős mértékben növeli a hatékonyságot.

Alkalmazások széles skálája és megnövelt hatékonyság a felhasználóknak

Számos oldalról előnyös a felhasználóknak a VAST XTR gold tapintó. Elsősorban időt nyernek, hiszen kevesebb tapintó konfigurációra és módosításra van szükség. A beruházási költségek is csökkenthetők, mivel kevesebb tapintóra van szükség. Az új tapintó a sztenderd, rögzített tapintó pontosságával rendelkezik, így ideális olyan alkatrészekhez, melyeken sok felület és alak jellemző található, valamint változatos szöghelyzetek vannak, mint a helikopterek és mozdonyok hajtóműházai. A VAST XTR gold ugyanakkor forgásszimmetrikus munkadarabokhoz is alkalmas, mint a ventilátor hajtóművek, turbinák, melyek a szélenergia felhasználásához alkalmasak. A felhasználóknak magas fokú rugalmasságot biztosít. A tapintótű cserék megszüntethetők és a mérési tartomány teljes kihasználásával növelhető a hatékonyság és biztosítható a nagyobb pontosság.

A VAST XTR gold jelenleg az ACCURA II, GageMax, PRISMO és MMZ T II Zeiss rendszerekhez érhető el.

További információ

A Carl Zeiss ipari méréstechnikai oldala.

Megosztás
[
    ]