Salvagnini nyílt nap a lézervágás jegyében

Az Industriautomation kiállításon tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttek úgy a Salvagnini munkatársai, hogy mihamarabb megszerveznek egy nyílt napot a Messer Hungarogázzal közösen. A bemutató célja az volt, hogy megismertessék a lézervágásban a legújabb fejlesztéseket, rávilágítsanak azokra az előnyökre, melyek az új technológiákat, mint pl.: a fiber lézer határozottan versenyképesebbé teszik a korábbi megoldásokkal szemben.

Salvagnini nyílt napA nyílt napon elsősorban az L3-as rendszerük kapott főszerepet, mely az első ipari fiber lézervágó volt Magyarországon, s az elmúlt több mint 1,5 évben bebizonyíthatta, hogy valóban egy kiforrott technológia, mely versenyelőnyhöz juttatta a Varinox Kft-t, sőt azóta további új gépeket rendeltek a Salvagnini-től.

Kiemelték azt a nagyon fontos tényt, hogy a Salvagnini kimondottan a fiber lézer forráshoz fejlesztette ki az új generációs fiber lézervágó gépeit (L3, és L5-ös rendszerek), mely mind a koordináta rendszer felépítésében, repülőoptika kialakításában, vezérlésben, illetve az új szoftverben is nagy előrelépés a korábbi L1Xe rendszerükhöz képest, mely 2008-ban debütált, s több mint 200db működik már világszerte.

A piacon egyre több próbálkozás látható, de nagyon fontos a hármas egység: gép + lézerforrás + (vezérlés és) szoftver, s talán utóbbiban a gépük egyedülállónak mondható. Ennek is köszönhető, hogy még mindig a leggyorsabb gép az L5-ös, s ezt a rendezvényre ellátogatott több mint 50 cég képviselői személyesen is megtapasztalhatták.

A lézervágó rendszeren kívül bemutatták a hagyományos élhajlító berendezéseiket (elektromos, hidraulikus), mely energiafogyasztásban, gyorsaságban, pontosságban is kiemelkedő. Természetesen a Salvagnini egyedi vezérlésének, és szoftverének is köszönhetően igazán jó választás lehet azoknak, akik a termelékeny gépet szeretnék üzemükbe.

 

További információ

A Salvagnini honlapja.