Hartford gépóriás a DGA Kft-nél

Hartford Pro-4210 telepítés a DGA Kft. telephelyénKorábban már készítettünk “time lapse” videót a CNCRapid Kft. telephelyén arról, hogy hogyan kerül a helyére egy ilyen hatalmas gép, de ahogyan a helyszínek különböznek, úgy különböznek a felmerülő és megoldandó problémák is.

A devecseri telephelyű DGA Kft. egy Hartford Pro 4210 típusú cnc portál megmunkáló központra ruházott be a magyarországi forgalmazón – az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft-n – keresztül. A gép szállításáról Facebook oldalunkon keresztül értesültünk egyik feliratkozónk jóvoltából, így csapatunkkal el is látogattunk a géplerakás színhelyére. Míg korábbi time lapse videónkban egy 40 tonnás gép 28 tonnás egységének a lerakását filmeztük le, addig most a 35,5 tonnás Hartford gép elhelyezésével álltunk szemben. Az össztömegnél azért kisebb tömeget kellett egyszerre mozgatni, mivel a keresztgerenda és jó néhány más alkatrész sem volt felszerelve a gépalapra.

A gép egy fém konténerben érkezett július 16-án éjszaka, s bár igencsak méretes szállítmánynak számít, az engedélyköteles mérettartomány alatt maradt, külön rendőri felvezetést nem igényelt. Csapatunk érkezésekor a Kopecsko és Társa Kft. már javában végezte a beemelést. Összesen két daru, edzett görgős papucsok valamint csörlők és drótkötelek segítségével juttatták be a szerszámgépet a helyére. Pontosabban a leendő helye mellé, mivel a gépet egy új rezgés-szigetelt beton ágyra helyezik fel, melynek ottjártunkkor még száradnia kellett. Az átemelés 19-én csütörtökön történt meg, ahogyan a keresztoszlop felhelyezése is. Néhány napon belül az üzemcsarnok többi része is új beton alapzatot kap, és folyamatosan zajlik a gép összeszerelése, majd tesztelése is.

A DGA Kft. az új Hartford megmunkáló központtal főként a  Gottwald, a Liebherr és a Stadler cégek részére szállít alkatrészeket ipari méretű darukhoz és daruskocsikhoz. A szerszámgép részletes bemutatását és paramétereit későbbi cikkünkben olvashatják.

[nggallery id=74]

További információ

A Hartford szerszámgépek magyarországi forgalmazója az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.
A DGA Kft. honlapja
A Kopecsko és Társa Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]