Év Exportőre Díj – a sikeres exportőr védjegye

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az „Év Exportőre Díj” címmel pályázatot ír ki olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A ma meghirdetett pályázattal a HITA célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a KKV szektoron belül, valamint megismerje és elismerje a legsikeresebb KKV exportőröket. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal szándéka, hogy a hazai kis- és középvállalkozások körében ezzel is növelje a tudatos és innovatív exportőrök számát. A HITA exportfejlesztési küldetése, hogy a díjazottak külgazdasági modelljeit példaként állítsa mások elé, és ily módon az Év Exportőre Díj a siker védjegyeként szolgáljon.

A cégek számára az Év Exportőre Díj pályázatban való részvétel azért is előnyös, mert a díj nyerteseinek elismertsége növekszik, a külpiacon velük szemben erősödik a bizalom a potenciális partnerek körében, ami jelentős mértékben hozzájárul további exportsikereihez. A HITA valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal. A pályázatok elbírálása során nagy hangsúlyt kapnak olyan szempontok, mint az alkalmazott marketingstratégia és annak hatásfoka, az innováció, valamint az exportnövekedés fenntarthatósága és a külpiacok iránti elkötelezettség.

A kiírás három pályázati kategóriában díjazza a legsikeresebb kis- és középvállalkozásokat: Tudatos Exportőr, Regionális Stratéga, Legnagyobb Legkisebb Exportőr.

Az Év Exportőre Díj pályázatok benyújtási határideje 2012. szeptember 24., azok elbírálása október 25-ig történik meg. A pályázat kategória győzteseit az idei Exportőr Gála keretében hirdetik ki.

forrás: HITA

További információ:

www.hita.hu