Az új lapkageometriákkal és szerszámtartókkal optimális a hűtőközeg használata

A hűtőközeg megmunkálás közbeni pontos célzásával maximalizálható a forgácseltávolítás. A Sandvik Coromant október 1-jén bemutatja új lapkageometriáit és egyedi szerszámtartóit rögzített fúvókákkal, amelyek precíz hűtőközeg-sugáráramot garantálnak a forgácsolási zóna középpontjába.

Fejlett fúvókatechnológia

Sandvik Coromant uj lapkageometria

A Sandvik Coromant bemutatja új lapkageometriáit és testre szabott szerszámtartóit, rögzített fúvókákkal a precíz hűtőközeg-sugáráram biztosításához

A hűtőközeg pontosan a forgácsolási területre irányított fúvókákon keresztül jut el a szivattyútól az élhez. Az ék alakú hűtőközeg hatékonyan távolítja el a hőt a forgácsolási zónából, valamint kiválóan alakítja a forgácsot.A teljesség igénye nélkül a fejlett forgácsszabályozás és a megnövekedett szerszámélettartam a két legfontosabb előny, ami hozzájárul a biztonságos és előre tervezhető megmunkáláshoz, illetve megakadályozza a nem tervezett gépleállásokat.

A nyomástól függetlenül fokozott termelékenység érhető el még a bonyolult megmunkálási feladatok és a nehezen megmunkálható anyagok esetében is.

5–30 bar (72–435 psi) alacsony nyomás mellett a Sandvik Coromant új HP szerszámai jobb teljesítményt nyújtanak a hagyományos szerszámoknál, amelyek esetén sokszor túl sok hűtőközeg áramlik, nem megfelelő hatékonysággal.

A 30 bar (435 psi) feletti hűtőközegnyomáson az új lapkageometria begyűjti a hűtőközeg sugarát, és egyenletes, erős éket képez a forgácsok széttöréséhez, a lapka hűtéséhez és a szerszámélettartam meghosszabbításához. Minél magasabb a nyomás, annál egyszerűbb hatékonyan megmunkálni a nehezen megmunkálható anyagokat.

Szerszámtartók

A Sandvik Coromant fejlett hűtési technológiájának előnyeit eddig elsősorban a Coromant Capto®, SL- és QS tartórendszert és a kapcsolódó gyorscsere funkciót használó ügyfelek élvezhették. Mostantól az általános szerszámokhoz is alkalmazható ugyanez a technológia, így bárki, aki hűtéssel történő megmunkálást végez hasznát veheti ennek a kimagaslóan hatékony technológiának(akár kisebb esztergálási munkák során is).

További információ

A Sandvik Coromant honlapja.