A nehézsúlyú bajnok a helyén!

OKUMA VTM 1200 YB a CNCRapid Kft. telephelyénMint ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a győri CNC Rapid Kft. telephelyén egy OKUMA VTM-1200YB karusszelesztergát helyeztek üzembe. Ígértük, jelentkezünk még további információval és videóval a gépről. Augusztus 8-án kilátogattunk a cég telephelyére, hogy megtudjuk, rászolgált-e a japán Nikkan Kogyo Shimbun (Üzleti & Technológiai Napi Hírek) díjára, mellyel 2010-es év 10 legjobb termékét tüntették ki és beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket?

A díj nyerteseit azokból a termékekből választják ki, melyeket az adott évben fejlesztettek ki, és helyeztek üzembe először valós körülmények között, valamint a legnagyobb mértékben erősítette Japán versenyképességét és pozícióját a világpiacon. A cég 2003 óta összesen nyolc alkalommal tudhatta magáénak a 10 díj egyikét, ami egyértelmű bizonyítéka a folyamatos fejlesztések kiemelkedő színvonalának.

A gép 28 tonnás, szerszámtárral együtt pedig összesen 40 tonnát nyom. A munkatere 1270 x 1240 x1530 mm, a maximálisan megmunkálható átmérő 1200 mm. Az esztergaorsó 500 1/perc fordulatra képes, a maróorsó pedig 5000 1/perc fordulatú. Az esztergaorsó minimálisan 0.001° osztásra képes, a szimultán B-tengely 150°-os mozgástartományú, 0.001°-os osztással. A géppel akár 3000 kg tömegű munkadarabok is megmunkálhatók.

Ottjártunkkor meggyőződhettünk róla, hogy a gép nem kis méretei mellett egyéb képességei is kiemelkedőek, valamint a CNC Rapid Kft. is rendületlenül fejlődik. Az új szerszámgépnek és a gépkezelők szaktudásának köszönhetően a videóban látható munkadarabon szinte minden műveletelemet egy felfogásban tudnak elvégezni. Az Okuma gép munkáját emellett egy Hyundai VIA 650/50 függőleges megmunkáló központ támogatja, melybe a több mint 200 kg-os szivattyúházat egy portál rendszerű- és egy forgódaru segítségével helyezik át.

Az Okuma gépeket Magyarországon a Smartus Zrt. értékesíti.

További információ

A CNC Rapid Kft. honlapja: http://www.cncrapid.hu/

Megosztás
[
    ]