A FANUC Magyarországon, a FANUC az INDUSTRIAUTOMATION kiállításon

Bár a gépiparban nem sok olyan van, aki ne ismerné a FANUC márkanevet, az mégis előfordulhat, hogy hazai jelenlétükről keveset tud. Az INDUSTRAIUTOMATION kiállításon Mezei Tamás mérnök-üzletkö mutatta be a cég hazai jelenlétét. Beszámolt arról, hogy a robotika területén folyamatosan növekvő igényt tapasztalnak, így alkalmazásaikban és csapatukban is folyamatos bővülés figyelhető meg.

Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk már, az anyacég életében a közelmúltban átszerveződés ment végbe, így alakult ki a jelenlegi három nagy részleg, melyek a CNC vezérlésekkel, a robotikával, illetve a szerszámgépekkel foglalkoznak. Az eddig külön gazdasági szervezetnek számító FANUC FA Europe, FANUC Robotics Europe és FANUC Robomachine Europe egy céggé olvadt össze FANUC Luxembourg Corporation néven. Magyarországon egyelőre még nem történt meg a FANUC FA és FANUC Robotics egyesülése, a kiállításon a két magyarországi cég (FANUC FA Hungary Kft. és FANUC Robotics Magyarország Kft.) közösen vett részt.

A növekvő igénynek köszönhető, hogy a FANUC Robotics Magyarország Kft. és a FANUC FA Hungary Kft. is reprezentálta magát az INDUSTRIAUTOMATION kiállításon. Korábban már beszámoltunk az egyik itt kiállított termékükről, a FANUC M-1iA hattengelyes robotról, hamarosan érkező cikkünkben pedig a FANUC R1000-80F robotot mutatjuk be.

További információ

FANUC hivatalos honlapja
FANUC Robotics Magyarország Kft. honlapja
FANUC FA Hungary Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]