Nyílt nap a Galika Szerszámgépek Kft-nél

2012. június 06-07 Galika nyílt napAz érdeklődők június 6-án, illetve 7-én vehettek részt a Galika Szerszámgépek Kft. nyílt napján, a cég telephelyén. A rendezvényen nem volt kötött program, a nap során folyamatosan érkezhettek a látogatók. Ennek köszönhetően nem volt nagy tülekedés a gépek körül, kényelmesen, nyugodtan tudta minden érdeklődő szemügyre venni a kiállított termékeket. Lehetőség nyílt egyéni gépbemutató megtekintésére is, valamint személyes, testre szabott tanácsadást is nyújtottak a Galika szakemberei.

Major Tamás, a Galika Szerszámgépek Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Blohm Jung GmbH új fejlesztésű ORBIT sík- és profilköszörű gépcsaládjáról, annak is a legkisebb tagjáról, az ORBIT 25 köszörűről. Az ORBIT gépcsalád 3 méretben érhető el, a bemutatón a legkisebb volt megtalálható, köszörülési tartománya 200×500 mm.

Az OGP (Optical Gaging Products) SmartScope CNC300 multiszenzoros mérőgép könnyű, gyors használhatóságára hívta fel a figyelmet Hermann Steinauer, a Galika területi üzletkötői vezetője. A berendezés automatikus programfuttatási lehetőségeivel leegyszerűsíti a kis és nagy alkatrész sorozatok optikai mérését.

A bemutatón részt vettek a cseh partner vállalat munkatársai is. A MicroWaterjet – mikro vízsugaras vágó berendezést Martin Fanta, a MicroWaterjet termékmenedzsere mutatta be. Az érdeklődök megismerkedhettek a gép működésével, felépítésével és megtudhatták, hogyan tudják az igazán kis méretű munkadarabok vágására használni a technológiát számos olyan munkadarab anyag esetén is, ami más technológiákkal csak nagyon körülményesen oldható meg. Erről a gépről már írtunk egy korábbi cikkünkben is.

A Galika Szerszámgépek Kft. műszaki tanácsadója, Komár József mutatta be a Studer egyik legnépszerűbb köszörűgépét, a favoritCNC átmérő-köszörűt. Elmondása szerint a gép univerzális, számos feladat elvégzésére alkalmas, programozása nagyon felhasználóbarát és könnyen elsajátítható. A bemutatott gép köszörülés felismerővel, mérésvezérlővel és korong-kiegyensúlyozóval van felszerelve, ami biztonságos és gyors használatot tesz lehetővé.

Végül, de nem utolsó sorban megtekinthették a látogatók a Millutensil nagy precizitású tusírozó gépét is, a BV26 prést. A gép elsősorban a manapság egyre bonyolultabbá váló, kisméretű formák összeszerelésére, javítására, ellenőrzésére, karbantartására szolgál. Egyszerű, nyomógombos vezérlésével néhány másodpercen belül biztonságosan nyitható és zárható a forma, könnyedén elvégezhető az ellenőrzése.

További információ

Galika Szerszámgépek Kft. a CNCMedia Tudástárában
Galika Szerszámgépek Kft. honlapja