Az NCT Akadémia

2010 végén, számos sikeres hazai és világcéghez hasonlóan, az NCT Kft. is saját iskolát alapított NCT Akadémia Közhasznú Nonprofit Kft. néven, azzal a nagyratörő közhasznú céllal, hogy részt vállaljon egy munkaerőhiánnyal küszködő sikeres iparág munkaerő utánpótlásának biztosításában. Tevékenységünk központjában a felnőttképzés, átképzés áll, de célunk a szakmai oktatást végző tanárok magas szintű továbbképzése is.

NCT Akadémia

Az NCT Akadémia nonprofit vállalkozás, de az NCT számára hatalmas segítséget, sőt hasznot jelent az NCT termékek megismertetése a leendő technológusok, gépbeállítók, gépkezelők részére és az NCT termékeinek, a vállalat szakmai hírének terjesztése a CNC gépek leendő felhasználói körében az akadémia által. Ez az együttműködés további előnyöket jelent mindkét fél számára azzal, hogy az akadémia munkatársai belelátnak, mitöbb helyenként bele is szólnak az NCT fejlesztési munkájába, míg az NCT Kft. mindig a legfrissebb termékek, szoftverek átadásával támogatja az akadémia munkáját.

Az OKJ-s szakképzéseink mellett számos hiányszakma megújításába, akkreditálásába (FAT) kezdtünk bele, melyeket az ipari környezet igényeinek megfelelően folyamatosan naprakészen tartunk és korszerű szakmai tartalommal töltünk meg. A hiányszakmák közül a legnépszerűbbek a CAD/CAM, CNC programozó technológus és a CNC gépkezelő szakmák.

Évről évre megrendezzük a középiskolások számára az „Országos CNC programozás és gépkezelés versenyt”. 2012-ben a verseny végre minden tekintetben belépett a 21. századi online világba. Az elődöntő új formában, interneten keresztül, online módon zajlott le, ezzel készültünk elő egy nagyobb, az ország határain túlnyúló nemzetközi CNC versenyre.

A nyári gyakorlaton lévő főiskolások (BSc), illetve egyetemisták (MSc) 4-6 hetes munkáját is az NCT akadémia koordinálja az NCT részére. Ezek a fiatalok már a kezdetektől fogva konkrét NCT-s projektekben vesznek részt.

Útjára indítottuk az NCT tudásbázisunkat, melyet a honlapunkon keresztül minden regisztrált felhasználó igénybe vehet. A fórumunkon mindenkinek lehetősége van szakmai kérdések feltételére, a meglévő adatbázis használatára (online vizsgalapok, rajzalbumok, oktatói videók, plakátok stb.).

http://www.youtube.com/user/NCTAkademia/videos?view=0

Újdonság az NCT 201 szimulátor ingyenes letöltési lehetősége az NCT honlapjáról. Önnek csak regisztrálnia kell az akadémia honlapján (http://akademia.nct.hu) és máris letöltheti az NCT 201 szimulátor oktatási változatát, ami szinte mindenben azonos az NCT vezérlő kezelői, programozói, tesztelői felületével, csupán a szerkeszthető mondatszámot korlátoztuk 50-re és a ki- és betöltés lehetőségét vettük ki a szoftverből. Kifejezetten arra tettük a szimulátort alkalmassá, hogy a CNC programozásában és kezelésében megtanult fogásokat, ismereteket a diákok otthon a számítógépükön, valódi szoftver környezetben gyakorolhassák.

Ha valakinek kiválóan képzett szakemberre van szüksége a CNC forgácsolás terén, vagy szeretné, ha a munkatársainak PLC-s tudása biztosabb alapokra kerüljön, esetleg szeretné megismerni az NCT 200 vezérlőcsaládot, a legjobb választás az NCT Akadémia.

Oktatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a CNC, CAD/CAM és forgácsolási technológia oktatása terén, az Országos Szakértői Névjegyzék gépészet szakterületén elismert szakértők, vizsgaelnöki tagok. Nálunk nem szégyen, ha valaki kérdez. Nálunk nem az idő eltöltése a cél, hanem a tudás átadása.

Tanulóink a legmodernebb szerszámgépeken tanulhatnak:

  • MM-760 megmunkálóközpont, NCT 201, 4.tengely, KT-130, TT-140
  • AXES-1800 megmunkálóközpont, NCT 201, 4-5.tengely, KT-130, TT-140
  • T-160 megmunkálóközpont, NCT 201, 4.tengely, KT-130, TT-140
  • Teach-In eszterga, NCT 201, C-tengely, hajtott szerszám
  • EMCO eszterga, NCT 201
  • EMCO F1 maró, NCT 201
  • EMCO VMC100 maró, NCT 201
  • MINITURN eszterga, NCT 115T
  • MINITURN eszterga, NCT 115T

Látogassa meg a honlapunkat! Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel a kapcsolatot Dranka Róberttel, az NCT Akadémia igazgatójával!

Az NCT Kft. facebook oldala

NCT Ipari Elektronikai Kft.

apostol.attila@gmail.com