Milltronics VM3224 – az új függőleges megmunkáló központ

Milltronics VM3224

Milltronics VM3224

A Milltronics lineáris vezetőkkel ellátott vertikális megmunkálóközpont-családjának új tagja a VM3224, amelyet a Chicagóban, szeptember 10-15 között megrendezésre kerülő IMTS 2012 kiállításon mutatnak be a nagyközönségnek. A VM3224 965 x 610mm-es asztallal rendelkezik, teljes munkaterületének mérete 813 x 610 x 660mm. Az oldalajtók levehetők, így hosszú alkatrészek megmunkálása is lehetséges a szán maximális maximális mozgástartományának a kihasználásával. A VM3224-et gyárilag Milltronics 8200 CNC Control vezérléssel, lineáris görgős vezetékekkel, kétkarú, 24-férőhelyes szerszámtárral, 6 fúvókás, árasztásos folyadékhűtő-rendszerrel, 684 literes hűtőfolyadék-tartállyal és forgácskihordó csigával. A hűtőfolyadék- és a forgácskezelés hatékonyságát növeli az egyszerű, integrált kihordócsigás kialakítás. Gyárilag 60 bar nyomású belső hűtőanyag-ellátással és 4. tengely interface-szel kapható.

A megmunkálás pontosságát növelik a mindkét végükön háromsoros csapágyazással megfeszített és rögzített, 38mm-es golyóorsók, így a tengelysebesség nagyobb és futása simább, a lehető legkisebb hőtágulás mellett. A forgácsolási teljesítményt és a forgácselvezetés hatékonyságát javítja az optimális merevséget biztosító öntvény és a standard 13/9 kW BIG Plus®, 10.000 /min fordulatszámú, direkt hajtású főorsó. A gép munkameneti előtolási sebessége 13 méter/perc, a gyorsmeneti előtolás 40 méter/perc. A környezetbarát automata kenőrendszernek köszönhetően nincs szükség az olaj felfogására, ami szennyezheti az alkatrészeket és a hűtőanyagot. Opcióként 15.000/min fordulatszámú orsó, munkaterület-mosó, ködgyűjtő rendszer, tapintók és szerszámbemérők is rendelhetők.

A kiállításon a Milltronics CNC Machines az S-8329 számú standon működés közben is bemutatja a VM3224 megmunkáló központot, a cég egyéb gépeivel, esztergáló központjaival, és horizontális furó, maró központjaival. A Waconia (Minnesota állam) székhelyű cég 1973 óta foglalkozik CNC-vezérlések és szerszámgépek gyártásával. Vezető pozícióját minőségi hardver és szoftver termékeinek, valamint kivételes ügyfélszolgálatának köszönhetően vívta ki. A vállalat a Liberty Diversified International cégcsoport tagja.

További információ

IC Hungary Kft. a CNCMedia Tudástárában
Az IC Hungary Kft. honlapja
Milltronics honlapja