MILLTAP 700 – Az első közös DMG / Mori Seiki fejlesztés

MILLTAP 700 - Az első közös fejlesztésű DMG / Mori Seiki szerszámgép

MILLTAP 700 – Az első közös fejlesztésű DMG / Mori Seiki szerszámgép

Ahogy korábbi cikkünkben ígértük, most részletesen is beszámolunk a MILLTAP 700 egyedülálló tulajdonságairól.

Az első vásárlói visszajelzéstől a fejlesztésen és a megalkotáson keresztül az EMO-n való első megjelenésig: a DMG és a MORI SEIKI első közös fejlesztéseként létrejött függőleges fúró-megmunkáló központ, a MILLTAP 700 bizonyítja a két cég magas belső követelményeit, hogy ügyfeleik számára mindig olyan értéknövelt megoldásokat nyújtsanak, mely helyt áll a legtöbb alkalmazási területen. A MILLTAP 700 minden folyamatban a legmagasabb értéket éri el és lenyűgöző munkakapacitásának és forgácsolási teljesítményének kombinációjával páratlan teljesítményt ér el a fúró központok piacán.

A MILLTAP 700 kifejlesztésének középpontjában a termelékenység és hatékonyság állt. Ezért a DMG és MORI SEIKI koncentrálta innovatív erőit és ellátta a függőleges fúró-megmunkáló központját számtalan kiemelkedő műszaki részlettel. A magas megmunkáló sebességet, mely a fúró központokra jellemző, egy nagy sebességű szerszámcserélő támogatja, amelynek köszönhetően a forgácsolási műveletek közötti idő kevesebb, mint 1,5 másodperc, ezáltal nagy hatékonyságú megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé. Van azonban további különleges funkció is: A szerszámtár teljes meghajtása – összesen 15 vagy opcionálisan 25 szerszámos – integrálva van a főorsóba. Ennek fő jellemzői közé tartozik az a lenyűgöző dinamikus válasz, mely a lineáris tengelyeknél akár 1,6 G-s is lehet, miközben a gyorsmeneti mozgások akár 60 m/perc sebességgel is végezhetők, ezáltal jelentősen növelve a teljesítményt.

A szerszámcsere ideje forgácsolástól forgácsolásig 1,5 másodperc!

A szerszámcsere ideje forgácsolástól forgácsolásig 1,5 másodperc!

A Milltap 700 tervezése során nagy hangsúlyt fektettek az üzemelés megbízhatóságára és a fenntartási költségekre is. Az ágyazás tölcsér formájú kialakítása és az X-tengely szilárd, nem mozgó burkolata optimális forgácseltávolítást és időpárhuzamos forgácskihordást biztosít. A felhasználók módosíthatják a hűtőrendszer helyzetét, amely kerülhet a gép elejére vagy a hátuljára. Összességében, az innovatív tervezésnek köszönhetően 30%-al keskenyebb, köszönhetően az optimalizált asztal tervezésnek. A MILLTAP 700 fenntartási költsége 10%-al kevesebb a versenytársakhoz képest.

A kompakt kialakítás ellenére, a munkaterület a 700 mm-es X tengellyel és 420 mm-es Y tengellyel (Z tengely 380 mm) nagyvonalúan méretezett és mindenek előtt ergonómikusan tervezett, a legjobb elérhetőség szem előtt tartásával. Az erős megmunkáló asztal és a lineáris vezetés közötti széles távolság teszi lehetővé az akár 400 kg-os alkatrészek megmunkálását is. Továbbá, számtalan befogási lehetőség biztosítja a magas rugalmasságot.

Ami a főorsót illeti, a Milltap 700 egy maximálisan 10.000 fordulat/perc sebességre képes, nagy nyomatékú (45 Nm) orsóval rendelkezik, de ez igény esetén lecserélhető egy maximum 24.000 fordulat/perc sebességre képes változatra. A meghajtómotor 25 kW-os teljesítménye a DMG/MORI SEIKI közös fejlesztésének eredménye és legjobb a kategóriájában. A szimmetrikus orsóház biztosítja az optimalizált merevséget és magas termikus stabilitást. A gép merevségét tovább segíti a C-váz szerkezet és a masszív öntvényelemek. A felhasználó ezáltal a munkadarab esetén a legmagasabb felületi minőséget és hosszú szerszámélettartamot nyer.

A tervezés során a lehető legnagyobb merevséget alakították ki

A tervezés során a lehető legnagyobb merevséget alakították ki

A megmunkáláshoz és a munkafolyamathoz kapcsolódó funkciók mellett a MILLTAP 700 kiváló vezérlési teljesítménnyel is rendelkezik. A gépre adaptált Siemens 840D solutionline a Sinamics 120 kompakt inverterrel és a 10”-os monitorral egyszerű és hatékony programozást tesz lehetővé. A rendszer dinamikusan biztosít magas kontúrpontosságot és hatékony programszekvenciákkal rendelkezik. A MILLTAP 700 opcionálisan a PROGRESSline állapotkijelzővel is felszerelhető, amely jól láthatóan mutatja a komplett megmunkálási beállítás fennmaradó munkaidejét és darabszámát.

Az energiahatékonyság kérdését a DMG / Mori Seiki egy kiváló energia menedzsmenttel oldotta meg. A CNC vezérlő a hatékony hajtástechnológiával kombinálva a versenytársak gépeinél legfeljebb 30%-kal alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé.

A MILLTAP 700 legfontosabb jellemzői:

  • Nagy munkatér csupán 4m2-es területigénnyel
  • Kivételesen merev tervezés a minél tökéletesebb felületek, a maximalizált precízió és a magas kontúrpontosság érdekében
  • 60 m/perc gyorsmenet valamennyi tengelyen
  • 45Nm-es orsó 10.000 fordulat/perc (opcionálisan 24.000 fordulat/perc) sebességgel
  • Dinamikus reakcióidők és akár 1,6g gyorsulás
  • Rövid várakozási idők: a forgácsolástól forgácsolásig számított szerszámcsere ideje 1,5 mp
  • Szerszámtár 15 hellyel (opcionálisan 25 hellyel)
  • Optimális szabad forgácskihordás forgácskáddal
  • Siemens 840D solutionline 3D programozó szoftverrel és integrált szerszámkezelővel
  • Könnyű hozzáférhetőség és ergonomikus kialakítás
  • Magas energiahatékonyság akár 30%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett
  • Bővítési lehetőség többtengelyes megmunkáláshoz és automatizáláshoz

 

A MILLTAP 700 elektronikai áthidalóelemek, orvostechnikai szerelőlemezek, autóipari burkolatok és fogyasztási cikkek adapterlemezeinek elkészítésére is tökéletesen alkalmas (A nagyításhoz kattintson a képre!)

A MILLTAP 700 elektronikai áthidalóelemek, orvostechnikai szerelőlemezek, autóipari burkolatok és fogyasztási cikkek adapterlemezeinek elkészítésére is tökéletesen alkalmas (A nagyításhoz kattintson a képre!)

 

Technikai paraméterek

Munkafelület (X / Y / Z)mm700 / 420 / 380
Az asztal távolsága a Z-tengelyű munkaterülettőlmm200
Asztalméretmm840 x 420
Előtolási sebesség (X / Y / Z)m/min60 / 60 / 60
Gyorsmeneti sebesség (X / Y / Z)m/min60 / 60 / 60
Gyorsulás (X/Y/Z)m/s²10/10/16
Fordulatszámrpm10.000 / 24.000*
Max. nyomatékNm45 / 40*
Max. teljesítménykW25 / 20*
SzerszámtárPozíciók15 / 25*
Max. munkadarabsúlykg400
Max. munkadarab méretmm880 x 550

* – Opcionális

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. a CNCMedia Tudástárában
A DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]