Kitünő forgácsolás kiesztergáláskor

Walter ToolsA tökéletes forgácstörés elemi fontosságú kiesztergálásnál. Az elkészült furat hengeressége, a lépcsők kialakítása pontos, valamint a következő művelethez a felület optimális kell, hogy legyen. A Walter új E47 geometriája a megfelelő szerszám erre a feladatra.

A gyakorlatban gyakran használnak kiesztergálási műveletelemekhez olyan váltólapkákat, amiket nem kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. A folyamat megbízhatósága és precizitása gyakran kárt szenved ettől. Például az ívelt forgácsoló élek számos alkalommal vezetnek alakeltérésekhez lépcsős fúrásnál. Az új E47 geometria egyenes forgácsoló éle viszont precíz alakhűséget biztosít lépcsős fúrás esetén is.

Walter SCMT- E47 Tiger lapka

Walter SCMT- E47 Tiger lapka

A forgácstörő horony geometriájának kialakítása univerzálisan felhasználhatóvá teszi a lapkát. A lapka alakjától és méretétől függően a fogásmélység 2,5 mm-től 6,3 mm-ig sem probléma, a forgácstörés és eltávolítás pedig kiváló. A tipikus alkalmazások közé tartozik a változó furat átmérőjű és változó ráhagyású megmunkálás. Még a megszakított forgácsolás sem fog gondot okozni.

A Walter számos lapka típushoz is biztosítja az új geometriát. A CC, WC és SC alakok különböző méretben és csúcs rádiusszal is elérhetők. A lapka anyagának választható a Tiger-Tec® bevonatos WSM20 és WSM30 az ISO P, ISO M és ISO P alkalmazásokhoz, vagy WPP20 az ISO P és ISO K alkalmazásokhoz. A forgácsoló élen lévő védő letöréssel együtt ezek az anyagok maximális szerszám élettartamot biztosítanak.

Walter WCMT-E47 Tiger lapka

Walter WCMT-E47 Tiger lapka

Az E47 geometriájú váltólapkákat főként a Walter Boring MEDIUM fúrórendszerében alkalmazható 20 mm-től 153 mm-ig, valamint a Walter Boring MAXI rendszerében 150 mm-től 64 mm-ig, és természetesen egyéb speciális Walter Xpress alkalmazásokban. Ezen rendszerekben való sztenderd felhasználásán túl az E47 váltólapkáknak van egy további előnye. A felhasználók esztergálási műveletekhez is alkalmazhatják, így csökkenthető a termelésben felhasznált lapkák száma. A pozitívumok leginkább furat megmunkálásoknál jelentkeznek. A felhasználó előnye a megnövekedett folyamat-biztonságban rejlik, mivel a forgácstörő horony pozitívan befolyásolja a forgács-eltávolítást.

forrás: www.walter-tools.com

További információ

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Walter Hungária Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: 061 464-7160
Fax: 061 371-1601
E-Mail: service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com
www.facebook.com/waltertools

Megosztás
[
    ]