KERN Pyramid Nano CNC megmunkáló központ

KERN Pyramid Nano

KERN Pyramid Nano

Költséghatékony nano méretű precíziós megmunkálás és nagy volumenű forgácseltávolítás. A KERN Pyramid Nano olyan alkalmazásokra lett kifejlesztve, amik nagy pontosságot és kiváló felületi minőséget igényelnek nagyobb méretű munkadarabokon.  Az integrált automatikus munkadarab cserélőnek köszönhetően kezelő személyzet nélkül is, automatikusan végez szimultán 5 tengelyes megmunkálást.

A pozícionálás szórása ± 0.3 μm, az elérhető felületi érdesség Ra  0.05 μm. A szánok gyorsulása elérheti az 1 g-t is, a munkameneti előtolás 30 m/perc. Dinamikus 5 tengelyes szimultán marásnál nagy segítséget nyújt a digitális CNC nyomatékmotoros precíziós osztófej. A szánokat hidrosztatikus hajtásrendszer tartja mozgásban. A fluxusvektor vezérelt maróorsó HSK 40 (opció a szerszámon tengelyén keresztüli hűtőfolyadék ellátás) vagy HSK 25 szerszámbefogási rendszerrel kapható. Mind a két maróorsó orientált  szerszámcserére képes. Az automatikus szerszámcserélő HSK 40-es maróorsó esetén 25, 50, 75, HSK 25 esetén 32, 64 vagy 96 tárhelyes lehet.

KERN munkadarab cserélő

KERN munkadarab cserélő

Az integrált munkadarab cserélő 20 férőhelyes, a paletta maximális mérete 70 x 70 x 150 mm, vagy alternatívaként 300 x 300 mm-es külső cserélővel is kapható. Automatikus szerszám mérésre is van lehetőség, a szerszámok hossza, átmérője és körkörösségi pontossága is, mérhető. A munkadarab tapintó mérővel pedig a megmunkált alkatrész méretei ellenőrizhetők, a tapintó mért adatainak átvitele infravörös kapcsolaton keresztül történik.

A gép kemény megmunkálásra is képes, akár 64 HRC-ig, de forgácsolható grafit és kerámia is. Integrált központi hőmérséklet kezelő biztosítja az orsó, a hidraulikus rendszer az elektromos szekrény, és hűtő-kenő folyadék optimális állapotát. Minden részegység a gépbe integrált, ami kompakt gépet eredményez. A gép köszörülési opcióval is rendelkezik. A megmunkáló központ KERN ARMORITH® gépágya optimális rezgéscsillapítási tulajdonságokkal rendelkezik.

A KERN ARMORITH® technológiájú gépágy

A KERN Pyramid Nano portál gépkerete szimmetrikus felépítésű. Ennek a kialakítási koncepciónak köszönhető a merevsége és a thermo-szimmetrikus stabilitása. A magas nyíró és húzó szilárdság, valamint a kimagasló csillapítás kombinációja a fő előnye az új KERN AMORITH® anyagnak. A rossz hővezető képességű anyag és az integrált központi hőmérséklet menedzser együttesen érzéketlenné teszi az egész rendszert a hőmérséklet ingadozással szemben.

KERN ARMORITH

KERN ARMORITH

Hőmérséklet kezelő

Külön hűtőrendszere van a maróorsónak, az osztófejnek, a hidraulikus egységnek, az elektromos szekrénynek és a hűtő-kenő egységnek. Az állandóan hűtött keringetett hidraulikus olaj keresztül áramlik a gépágyon, a vezetékeken és a tengelyek motorjain. A központi hűtőrendszer működési pontossága ± 0,25°K belül van.

CNC vezérlés a műhely szintű programozás egyik piacvezetőjétől

A Heidenhain, a műhely szintű programozás egyik piacvezetője szállítja a CNC vezérlést a KERN Pyramid Nano-hoz. 3, 4 de akár 5 tengely szimultán programozása is komfortosan és hatékonyan végezhető közvetlenül a gépen.

A vezérlés teljes körű szolgáltatást nyújt, minden megtalálható, amire a műhelyben szükség lehet. A rendszer része az 5 tengelyes szimultán interpoláció, változatos maró és fúró ciklusok, alprogram írás, betanító programozás, grafikus szimuláció, szerszám regiszter, szerszám korrekció stb., a rendszerhez nincs szükség további kiegészítőkre.

KERN hidrosztatikus hajtásrendszer

KERN hidrosztatikus hajtásrendszer

Hidrosztatikus hajtásrendszer

Az X, Y és Z tengely hidrosztatikus hajtás- és szánrendszerének köszönhetően kiváló felületi minőséget biztosít. A hidrosztatikus rendszer előnye még a jó csillapítás. A legkisebb megvalósítható mozgás 0.1 μm. A vezetékek kopásmentesek, a “stick slip”, akadó csúszás jelensége még kis elmozdulások esetén sem jelentkezik. A rendszer nem érzékeny a nagy forgácsolóerőkre, nagy a dinamikus merevsége. A gépágyon, vezetékeken, hajtásrendszeren átáramló hűtés miatt folyamatos a hő-kontroll. A dinamikus harmadik tengely kialakításának köszönhetően nincs szükség kiegyensúlyozásra. Mivel a motorok nem közvetlenül kapcsolódnak a vezetékekkel, a hőszennyezésük minimális, mindemellett körülbelül 50%-kal alacsonyabb energiaigényű, mint a lineár motorok.

Mint minden Kern szerszámgép, a Pyramid Nano is karbantartásmentes kialakítású. Mindössze a szokásos alapos takarításra van szükség, valamint professzionális kezelésre. A gép kezelői természetesen részletes oktatásban részesülnek a gép üzembehelyezésekor.

forrás: http://www.kern-microtechnic.com/

Megosztás
[
    ]