Észak-Amerikai Ipari Automatizálás kiállítás

Észak-Amerikai Ipari Automatizálás kiállítás három, az automatizálás és gyártás szakterületeit felölelő konferenciával jelentkezik idén

– Globális Automatizálás és Gyártás Csúcstalálkozó a CFE Media szervezésében

– Motion, Hajtás és Automatizálás Konferencia a Penton Media és az NFPA szervezésében

– ISA Inside (International Society of Automation, magyarul: Nemzetközi Automatizálási Társaság) rendezvény: képzések az IANA-n.

 

Hannover, Németország

Industrial Automation - North America (IANA)Az Észak-Amerikai Ipari Automatizálás kiállítás (IANA) – idén debütál a 2012-es Nemzetközi Gyártástechnológiai Bemutató (International Manufacturing Technology Show, azaz IMTS, szeptember 10-15.; McCormick Place, Chicago) társrendezvényeként – három konferenciát szervez az ügyvezetők, üzemvezetők, mérnökök, és ipari szakemberek számára.

„Az AMT-vel régóta fennálló kiváló munkakapcsolatunk révén három kiemelkedő színvonalú konferenciát tudunk elhozni az IANA-ra és az IMTS-re,” mondta Dr. Andreas Gruchow, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának tagja. „Több éve dolgozunk együtt a CFE Media, az ISA, az NFPA, és a Penton cégekkel a hannoveri HANNOVER MESSE-n, úgyhogy nagyon izgatottan várjuk, hogy a saját piaci területükön is együttműködhessünk velük. Olyan programokat hoztunk tető alá közösen, amelyek kiegészítik az IMTS Konferenciát, és amelyek révén az IANA és az IMTS résztvevői megismerkedhetnek a legújabb gyártásautomatizálási eljárásokkal, gyakorlatokkal és technológiákkal” tette hozzá Gruchow.

Globális Automatizálás és Gyártás Csúcstalálkozó

A Globális Automatizálás és Gyártás Csúcstalálkozó (szeptember 12-13.) a szektor csúcsvezetői számára kiírt konferencia. A meghívott előadók – többek között a Beckhoff, a B&R Automation, a Lenze, a Schneider Electric, és a Siemens képviseletében – több témát érintenek majd az adatbiztonságtól az energiagazdálkodáson, a folyamatoptimalizálás mobilitásán, vagy a fenntartható gyártáson keresztül a munkaerő fejlesztési kérdésekig. Vitaindító előadók: Billy Taylor, a Goodyear Tire and Rubber Company üzemvezetője; Karen Kurek, a McGladrey’s National Manufacturing & Distribution Practice igazgatója; és Douglas Woods, az AMT – The Association for Manufacturing Technology (Gyártástechnológiai Egyesület) elnök vezérigazgatója. A csúcstalálkozó témái között szerepelnek a nyereségesség szempontjából végrehajtott üzemautomatizálási esettanulmányok, üzleti teljesítménynövelés, és fenntartási költségek csökkentése is. A konferencia partnere a CFE Media, a Control Engineering (Vezérléstechnika), a Consulting-Specifying Engineer (Tanácsadó Mérnök), és a Plant Engineering (Üzemmérnök) kiadványok, valamint egy sor hírlevél és multimédiaanyag kiadója.

Az alábbi videóban Douglas Woods meghívóját láthatják:

[youtube]1e11t_WtXdY[/youtube]

 

Gépek, Hajtás és Automatizálás Konferencia

IMTS 2012A Gépek, Hajtás és Automatizálás Konferencia (szeptember 10-11.) két nagyobb témakört ölel fel: a vezérlés és a hidraulika, pneumatika az automatizálásban. Megmutatja, hogyan lehet fejleszteni a hatékonyságot, teljesítményt, termelékenységet, élettartamot, ökológiai lábnyomot, a gyártó gépek és automatizált rendszerek tekintetében. A témakörök között szerepel az energiahatékonyság, az eszközmonitoring, a géphatékonyság, zajcsökkentés, és biztonság. A résztvevők innovatív megoldásokat láthatnak az elektronika, mechanika, hidraulikus és pneumatikus rendszerek területén, illetve az állapotkövetés, elektronikus vezérlés, érzékelés és látás területeken. A konferencia partnerei a Penton Media tervező mérnöki csapata, a Hydraulics & Pneumatics (Hidraulika és pneumatika), Machine Design (Géptervezés), és Motion System Design (Géprendszerek tervezése) kiadója, valamint a National Fluid Power Association (NFPA), magyarul Nemzeti Hidraulikai Társaság, egy amerikai bázisú, hidraulikus meghajtással foglalkozó kereskedelmi társaság.

ISA Inside rendezvény: képzések az IANA-n

ISA Inside képzés (szeptember 13-14.) olyan témákban ad egynapos kurzusokat, mint pl. ANSI/ISA standardot használó vezérlések, ipari vezeték nélküli rendszerek, mérési és vezérlési alapelvek, gyártást végrehajtó rendszerek, és biztonsági rendszerek. A konferencia partnere az ISA, amely világszerte híres az automatizálás szakterületen folytatott eladófüggetlen képzéseiről és programjairól.

Észak-Amerikai Ipari Automatizálás kiállítás

Az Észak-Amerikai Ipari Automatizálás kiállítás az automatizált eljárások, termelés és az ipari épületautomatizálás témaköröket mutatja be, kiegészítve az IMTS által felvonultatott területekkel, úm. szerszámgépek, fémmegmunkálás és precíziós gyártás. A kiállítást a Deutsche Messe AG és amerikai leányvállalata, a Hannover Fairs USA rendezi, és párhuzamosan az IMTS-szel minden második évben kerül megrendezésre. További információ a következő honlapon: www.ia-na.com.

Deutsche Messe AG

A Deutsche Messe AG a világ egyik legnagyobb és legaktívabb kereskedelmi kiállító cége. Központja Hannoverben, Németországban van. Több mint 930 alkalmazottat foglalkoztat, és 66 partnercégből, és leányvállalatból álló viszonteladói hálózatot működtet, több mint 100 országban. A Deutsche Messe AG évente több mint 100 kereskedelmi vásárt és konferenciát rendez világszerte, 35 000 kiállító céggel és 3,5 millió látogatóval, valamint 100 ország 15 000 újságírójával. További információért látogasson el a www.messe.de oldalra!