Feltörekvő Indonézia – indotools 2013

Indometal2013. február 20-23. között Jakartában mutatkozik be első alkalommal az indometal 2013, Dél-kelet Ázsia nemzetközi fém és acél kereskedelmi vására, amely kiállítás “indotools” néven egy különleges bemutatóval szolgál a szerszámgépipari termékek, megoldások és alkalmazások területén.

Ez az új szerszámgépipari innováció és speciális platform a fémipari forgácsoló gépek egy fő kategóriát mutatja be, több alkategóriával kiegészítve, a fúrógépektől kezdve a felületmegmunkáló gépekig.

Az indotools a régió szerszámgépipari bázisa kíván lenni, innovatív megoldásokat kínálva a felmerülő kihívásokra. A látogatók a gépparkra és szerszámokra fordított befektetésük maximalizálását kaphatják a legmodernebb technológiák révén, amelyek minimális ráállási és megmunkálási időt jelentenek, illetve a legújabb innovációkat a fémforgácsolásban, ide értve a megmunkáló központokat, esztergáló központokat, és a fémforgácsolás egyéb, széleskörű technológiáit.

A bemutató célja üzleti lehetőségeket kínálni közvetlenül a forgalmazó kiállítóknak és a látogatóknak, az adott technológiák hatékonyabb bemutatásával, lehetővé téve az innovációt, „Az indotools bemutató révén nagyobb spektrumban működhet az indometal 2013, hiszen platformot teremt az üzletkötésre és a beszerzésre a fém- és acélipari szerszámgépek ágazatban Indonézia és egy másik régió között” mondja Beattrice Ho, vezető projektmenedzser.

Az indotools bemutató az expó területén kap helyet, az indometal 2013 hét alaptematikáját: kohászati technológiák, öntödei gépek, felszerelések, félkész és késztermékek, hőkezelési technológiák, kiegészítők és alkatrészek, fémforgácsoló szerszámgépek, és csőgyártási technológiák.

Az indotools bemutató a következőket tartalmazza:
Fő kategória:

 • Fémforgácsoló szerszámgépek

Alkategóriák:

 • Fúrógépek
 • Furatkészítők
 • Esztergák és automata esztergák
 • Marógépek
 • Menetvágók
 • Köszörűk
 • Fűrészgépek
 • Hegesztőgépek
 • Felülettechnológia
 • Ipari robotok

A rendezvényt a Messe Düsseldorf Asia és a PT. Wahana Kemalaniaga Makmur (WAKENI) szervezi, az indometal 2013 és az indotools bemutató kiváló lehetőséget biztosít a befektetőknek és ipari döntéshozóknak, hogy találkozzanak és emeljék Indonézia hazai fém-, acél- és szerszámgépipari ágazatának színvonalát.

A WAKENI igazgatója, Rini Sumardi kiemeli: „A fém- és acélipar pozitív fejlődést mutat az indonéziai gazdaságban, és az indotools bemutatóval kiegészülő indometal 2013 kiállításokhoz hasonló rendezvények kiválóan példázzák, hogy az iparban folyamatosan keressük azokat a technológiai megoldásokat, amelyekkel mind itthon, mind nemzetközi vonatkozásban versenyképesek tudunk lenni.” Büszkén említi a legújabb indonéziai fém- és acélipari adatokat, melyek szerint jól látható az egyre növekvő kereslet, amely egyre nagyobb befektetési kedvet generál.

A Befektetési Koordinációs Testület (BKPM) szerint Indonézia jó úton halad, hogy 2012 végére elérje a 283.5 trillió Rúpia befektetési célösszeget, a 2011-es 13%-os növekedésre alapozva.

„Ugyanezen okokból, mivel szorosan kapcsolódik a fém- és acélszektorhoz, a szerszámgépipar is profitálni fog” tette hozzá.

Az indometal 2013 négynapos kiállítás, 2013 február 20-23 között várja a látogatókat, a Jakarta Nemzetközi Expón, Kemayoranban, Indonéziában.

 

Az indometal 2013-ról:

Az első indometal kiállítást a Messe Düsseldorf Asia és a PT. WAKENI közösen szervezi. A szektor jelentősebb kiállításai – GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST – alapján, melyeket a Messe Düsseldorf GmbH Németországban rendezett, az indometal 2013 az öntödei technológiák, öntvények, kohászat és hőkezelési eljárások együttműködésére, összehangolására összpontosít. Az indotools bemutató a szerszámgépipar számos területét lefedi. A négynapos kiállítás 2013. február 20-23 között várja a kereskedelmi látogatókat, a Jakarta International Expón, Kemayoranban, Indonéziában. Minden látogatónak és szakmai résztvevőnek regisztrálnia kell. Online látogatói előregisztráció 2012 szeptemberétől lehetséges.

A szervezőkről:

Messe Düsseldorf GmbH a világ egyik legsikeresebb kiállítás szervezője, több mint 20 világklasszis kiállítással a háta mögött, különböző iparágakban, úgy mint öntödei technológia, öntvények, kohászat, és hőkezelési eljárások. A kiállítások a világszerte elismert GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST néven futottak Düsseldorfban, Németországban. Kirendelt irodája a Messe Düsseldorf Asia, nagy tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi vásárok rendezésében a délkelet-ázsiai térségben, és 1995. óta számos rendezvénnyel bővült a portfóliója. A PT Wahana Kemalaniaga Makmur (WAKENI) 1991. óta az indonéziai piacon marketing és promóciós feladatokat végez a Messe Düsseldorf GmbH számára.

Támogatók:

Indonéz Fém- és Gépipari Szövetség (Federation of Indonesian Metalworks & Machinery Industries Association) (GAMMA) | Fém- és Gépipari Szövetség (Association of Metalwork and Machinery) (ASPEP) | Indonéz Fémöntödei Szövetség (Association of Indonesian Metal Foundry) (APLINDO) | Indonéz Fémöntödei Munkások Szövetsége Indonesian Foundrymen’s Association (HAPLI) | Indonéz Kábelművek (Indonesian Electric Cable Manufacturer’s Association) (APKABEL) | Indonéz vas- és acélipari Szövetség (Indonesian Iron & Steel Industry Association) (IISIA) | Indonéz Aautóalkatrész-ipari Szövetség (Indonesian Automotive Parts & Components Industries Association (GIAMM) | Indonéz Csomagolóipari Szövetség (The Indonesian Packaging Federation (IPF) | Indonéz Kiállítók Szövetsége (Indonesian Exhibition Companies Association) (IECA) | Indonézia Kereskedelmi és Ipari Minisztériuma (Indonesian Chamber of Commerce and Industry) (KADIN) | Az Indonéz Köztársaság Ipari Minisztériuma (Ministry of Industry, Republic of Indonesia)

forrás: www.indometal.net