A TONGIL Industries új palástköszörűgépet mutatott be

Tongil GUN 35-FAz EMO 2011 kiállításon, Hannoverben, a koreai gyártó, TIC TONGIL INDUSTRIES Co., bemutatta az új, hagyományos és CNC – palástköszörűgépét az európai piacnak. Ezeknél a GU szériás gépeknél sikerült elérniük az 1μm-es pontosságot.

Az elmúlt 20 évben a TONGIL Industries több mint 2000 esztergapadot és gépi szerszámot adott el szerte Európában, melyek több mint 80%-a német gyártócégeknél működik. Vásárlóik körében a koreai cég kivívta a bizalmat, nem csak kiváló minőségű gépeik miatt, hanem a németországi szervizük miatt is, amit az egyik német partnerük,  a SAEILO Machine Tools Ltd. ajánlott fel Wetzlar-ban.

A TONGIL, rövidebb nevén TIC, képes volt a koreai palástköszörű piac 60%-át uralni. Most a cég célkitűzései között szerepel, hogy ezt a sikert Európában is megismételje. Az EMO 2011-en bemutatták az új, hagyományos GU-32A és a CNC – körköszörű modelljüket, a GUN-35F-et.

CNC – palástköszörűgép Marposs In-Process mérőrendszerrel

KörköszörűA GUN-35F FANUC vezérléssel felszerelve, maximálisan 300 mm átmérőjű, 600 mm hosszú és maximum 150 kg-os munkadarabbot képes köszörülni. Egy speciális hidrodinamikai csapágyazásnak köszönhetően nagy köszörűorsó-stabilitást értek el. A magas minőség, a rövid beállási idők és a nagy merevség kombinációja együttesen lehetővé teszi a költséghatékony munkafolyamatokat. A munkadarabok nagy pontosságát a Marposs In-Process mérőrendszer segítségével lehetett elérni. További, termelékenységet javító megoldásokat ígér könnyű integráltság miatt a kezelőrendszereknél és a robotika területén.

Univerzális palástköszörűgép nagy precizitással, olcsón

TengelyA hagyományos szektorban a továbbfejlesztett generációjú GU-32A univerzális palástköszörűgép található. Maximálisan 320mm átmérőjű, egészen 1100 mm hosszúságú és maximum 130 kg-os munkadarabot köszörülhetünk vele. Ez a gép kielégíti a legmagasabb minőségi elvárásokat, eléri az 1μm ismétlési pontosságot a hidrodinamikus orsó csapágyazásnak, az X-szán hidrosztatikus és a kézzel hántolt szán vezetékeinek köszönhetően. Ez a könnyen használható gép produktivitást, megbízhatóságot és magas precizitást kínál elfogadható áron.

A TONGIL nagy piaccal rendelkezik a koreai iparban, többnyire az autógyártásban, ami a TONGIL termékek magas minőségét mutatja.

További információ

A TIC TONGIL európai honlapja