Walter szerszámok PVD bevonattal

Walter ToolsA „PVD Tiger”-nek megszületett az utódja. A Walter bemutatta a Tiger-tec Silver PVD bevonattal ellátott váltólapkák második generációját. A lapkák bevonata PVD alumínium-oxid, továbbfejlesztett forgácsolási tulajdonságokkal. A most kifejlesztett beszúró szerszám csak a kezdet.

A Walternek sikerült a forgácsolási technológiát továbbfejlesztenie tovább növelve a PVD alumínium-oxid bevonatok kopásállóságát magas hőmérsékleteken, mindamellett, hogy nem kell lemondani a szívósságról. Az új alumínium-oxid bevonat keménysége nagyobb, mint az elődjének a keménysége, valamint az új felületi struktúrának köszönhetően csökken a lapka homlokfelületén a súrlódás. Az új, továbbfejlesztett szerszám Tiger-tec Silver PVD néven kerül forgalomba.

Walter Cut szerszám

Walter Cut beszúró lapka

Négy új szerszámtípus beszúró esztergálásra, beszúrásra és leszúrásra jelenti az új PVD alumínium-oxid bevonatú termékek élcsapatát. Az új termékek jelölései rendre WSM13S, WSM23S, WSM33S, WSM43S. A WSM13S jelölésű az egyedi keménységi jellemzőiből adódóan elsősorban stabil forgácsolási körülményekre alkalmas. A WSM43S a kiváló szívósságának köszönhetően a legjobb választás rossz megfogási és forgácsolási körülmények melletti, alacsony forgácsolósebesség és megszakított forgácsolás mellett. A köztes változatok, a WMS23S és a WMS33S fedi le a relatív nagy, két szélsőség közti esetek tartományát. Ez a széles tartomány biztosítja, hogy minden munkadarab anyag és alkalmazási terület esetén optimális legyen a beszúrási, leszúrási művelet.

A Walter Cut geometriával párosítva, mind a négy bevonatolt szerszámtípus magas szintű alkalmazást, azaz hosszú szerszám élettartamot és elengedhetetlen folyamatbiztonságot nyújt. Mivel a Tiger-tec Silver PVD bevonat vékonyabb, mint a hagyományos bevonatok, ezért különösen éles és jól meghatározott a szerszám forgácsoló él kialakítása. Tovább a különösen sima felület megakadályozza, hogy élrátét keletkezzen a szerszám homlokfelületén.

Forrás: www.walter-tools.com

További információ

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Walter Hungária Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 209.
Tel.: 061 464-7160
Fax: 061 371-1601
E-Mail: service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com
www.facebook.com/waltertools

Megosztás
[
    ]