Walter Roadshow – Versenyben a teljesítmény!

Soós András, a Walter Hungária Kft. értékesítési vezetője

Soós András, a Walter Hungária Kft. értékesítési vezetője

Az első állomás május 8-án Győrzámolyban volt, a második Budapesten 11-én, a harmadik Nyíregyházán 15-én, míg az utolsó állomásnak Pécs adott otthont május 18-án.

A Walter most is igyekezett eddigi és új ügyfelei kedvében járni, így a szakmai előadásokat közös gokartozás, Pécsett pedig közös terepgokartozás követte.

A CNCMedia csapata a Budapesti rendezvényen vett részt, melynek a Silverkart pályája adott otthont. Ezen a pályán már számtalan versenyző megfordult, úgy mint Talmácsi Gábor és Jensen Button, csak hogy néhányat említsünk a nagy nevek közül.

 

A rendezvényt Dr. Dmitry Andreev és Soós András nyitotta meg, majd röviden bemutatták a Walter magyar csapatát és ismertették a nap menetét.

A szakmai előadásokat Janka Ferenc kiemelt ügyfélmenedzser kezdte, és a TigerTec Silver bevonatolási technológia előnyeiről beszélt. Ezekről az előnyökről már olvashattak egy korábbi cikkünkben.

 

Jól látható a különbség a menetvágó és menetformázó magvastagsága között

Jól látható a különbség a menetvágó és menetformázó magvastagsága között

Pusztay Gábor műszaki menedzser előadásában az új bevonatolási technológia előnyeit ismertette, majd kitért a menetfúrással szemben alkalmazott menetformázás tulajdonságaira. Ez az eljárás hasonló, mint külső menetek esetén a menetmángorlás, vagyis az anyagot nem eltávolítják, hanem hidegen alakítják. Belső menetes furat esetén először elkészítik a menet középátmérőjének megfelelő furatot, majd egy menetformázó szerszámmal alakítják ki a menetet. Ez a szerszám hasonlóan néz ki, mint a menetfúró szerszám, de jóval nagyobb magátmérővel rendelkezik, így sokkal erősebb és merevebb. Ez lehetővé teszi hosszabb szerszámok kialakítását, így mélyebb menetek kialakítását. Mivel az anyagszerkezetet az anyageltávolítás nem szakítja fel, hanem megzömíti, összepréseli, a menet sokkal erősebb, teherbíróbb lesz, mint menetfúrás esetén. Az eljárás hátránya, hogy a menetek élén egy kis árok keletkezik, ami nem biztosít jó szigetelést, így a folyadékok, illetve a nyomásváltozás áthaladnak a kis kapillárisok mentén. Emellett a kis árkok a baktériumok is szívesen megtelepszenek ezekben az árkokban, vagyis ez az eljárás nem engedélyezett orvostechnikai és élelmiszer-ipari területeken.

A záróelőadást Kurják István tartotta, a Walter kelet-magyarországi alkalmazástechnikusa. Ő a Titex tömör keményfém fúró szerszámok és Prototyp marószerszámok újdonságairól, illetve az utóbbi években kifejlesztett szerszámokról beszélt, melyekről a későbbiekben fogunk még írni.

Száguldás a Walter Roadshow-jánA szakmai előadásokat az előre kialakított csoportokban zajló gokartozás követte. Összesen hét csapatra bontották a résztvevőket, akik így csoportonként egy bemelegítő és egy időmérő futamon mérhették össze vezetési tudásukat. A legjobb hét időeredményt elérő versenyző indulhatott a döntőben. Ez a futam egy 15 körös, álló rajtos futam volt, ahol a végeredményt a leintéskor elért pozíciók határozták meg. Örömünkre szolgált, hogy a CNCMedia csapata is bejutott a döntőbe, és ott a hatodik helyezést érte el.

A győztesnek, és persze minden résztvevőnek szívből gratulálunk! A napról és a versenyről ízelítőt az alábbi videó és a képek adnak. Jó szórakozást mindenkinek!

 

[nggallery id=66]

További információ

A Walter Tools honlapja

Megosztás
[
    ]