Reiden – Dupla meghajtású főorsó technológia

A svájci Reiden Technik AG. új szabadalom védett főorsó technológiával rendelkező 5-tengelyes CNC megmunkáló központja az RX10 kimagasló pontosságú és univerzális megmunkálást tesz lehetővé a nagyméretű munkadarabok gyártásánál.

A svájci REIDEN TECHNIK AG 1904 óta fejleszt, gyárt és lát el szerszámozással gépeket az ipar szereplők széles körének, mint autóipar, gépgyártás, energetika, szerszámgyártás és általános fémmegmunkálás.

REIDEN RX10 5-tengelyes CNC megmunkáló központ

REIDEN szerszámgépeket a legkorszerűbb technológiákkal építik és fejlesztik, nagy stabilitással, teljesítménnyel és pontossággal.

A cég 5- és 6-tengelyes gépeket kínál. Ideális infrastruktúrával és nagy tapasztalatunkkal képesek vagyunk gyorsan és gazdaságosan teljesíteni Ügyfeleink egyedi igényeit is. A berendezéseket nagy odafigyeléssel és folyamatos minőségellenőrzéssel gyártja a svájci precizitás elvárásaihoz igazodva. Ennek eredménye, hogy a REIDEN RX10 5-tengelyes CNC megmunkáló központ pontossági adatai kategóriájában a legjobbak között van.

Pontosságok:

Lineáris tengelyek X, Y, Z:

Pozíció bizonytalanság P 5 µm
Pozíció eltérés Pa 3 µm
Pozíció tartomány Pswith 3 µm
Pozíció tartomány Psmax 4 µm
Reverzibilitás Uwith 1 µm
Reverzibilitás Umax 2 µm

Körasztal C-tengely:

Pozíció bizonytalanság P 5 ws
Pozíció eltérés Pa 2 ws
Pozíció tartomány Pswith 2 ws
Pozíció tartomány Psmax 3 ws
Reverzibilitás Uwith 2 ws
Reverzibilitás Umax 2 ws
Menetrendszerű körasztal futás 0.01   mm
Központosság   0,005

A géptest és géposzlopok ásványi öntvényből készülnek, masszív egységet képezve, hatalmas merevséggel és kiváló vibráció csillapító  tulajdonsággal. A termikus és mechanikus velejáró stabilitás garantált ezzel a típusú kialakítással, még az extrém nagy terhelések esetén is. Az alaptest és az oszlop csatlakozó pontja ragasztott. A közvetlen meghajtásról az inline Siemens motorok gondoskodnak. Szintén a minőséget tükrözik az NSK golyósorsók és a Schneeberger lineáris vezetékek.

Mozgástartományok:

X=1000mm, Y=1100mm, Z=810mm

A nagy méret mellé társul egy 40m/perces előtolás, 60m/pereces gyorsjárat, 10.000 N előtoló erő, valamint egy 7m/s2 gyorsulás a lineáris tengelyeken. A Ø1000mm-es FIBRO körasztal 1600kg-os terhelhetőséget biztosít akár Ø1350mm-es munkadarabok gyártásához.

DDT-Dupla meghajtású főorsó technológia- Egyedülálló és szabadalom védett

Alapként az RX10 berendezéshez szállított motororsó fordulatszáma  18‘000 1/perc és maximális nyomatéka 135 Nm. A Reiden Technik AG által szabadalmaztatott dupla meghajtású főorsó opcióként érhető el. Ebben a verzióban, köszönhetően a nagy nyomatékkal rendelkező motornak, 3’000 1/perc fordulatszámig 291 Nm nyomaték érhető el. 3’000 1/perc –től  a nagy nyomatékú motor kiold és elérhető a maximális 16’000 1/perc fordulat a főorsó fejhez szerelt motor segítségével. A főorsó konstrukciója biztosítja a szimultán 5-tengelyes és pozícionálással történő megmunkálást. A főorsó automatikusan és folyamatosan forgási tartománya -1º és +90º közötti.

Reiden

Opciók:

Természetesen a berendezéshez minden megszokott opció elérhető mint pl. szerszám- és munkadarab bemérők, főorsón keresztüli szerszámhűtés, paletta cserélő berendezések, akár 273 szerszámhely. A gyártó két különböző vezérlést kínál: Heidenhain iTNC530 HSCI vagy Siemens 830D sl.

 Kapcsolódó videók:

 

További információ

Szabó Gábor , Galika Szerszámgépek Kft.  www.galika.com
Reiden Technik AG www.reiden.com

A termékről elérhető prospektus