Párhuzamos Z-tengelyek támogatása haladószintű maráshoz az Edgecam-ben

Az előző verzióban bevezetett, forradalmian új „Nagyolás hullámmintával” stratégia továbbfejlesztése, és a párhuzamos Z-tengelyek támogatása haladószintű maráshoz, csupán kettő a jelentős új funkciókból, amit az Edgecam, a Vero csoport piacvezető CAM szoftverének legújabb verziója nyújt a felhasználók számára.

Az előző verzióban bemutatott „Nagyolás hullámmintával” stratégia még nagyobb stabilitást, pontosabb megmunkálást és gyorsabb anyageltávolítást nyújt. Az új Edgecam 2012R2 magasabb szintre emeli ezt a korszerű eljárást az anyagba-lépési módszer és a sorrendtervezés továbbfejlesztésével, valamint a pályaszámítási sebesség fokozásával.

 

“Az Edgecam folyamatosan biztosítja felhasználói számára, hogy a maximális termelékenységet hozzák ki CNC szerszámgépeikből”

Az ügyvezető, Raf Lobato elmondta: „A Nagyolás hullámmintával” stratégia megnövelt szerszám éltartamot, állandó oldalirányú fogást és forgácsterhelést, valamint kiemelkedő anyageltávolítási mutatókat és jobb felületminőséget nyújt, ami akár a további simító megmunkálásokat is szükségtelenné teszi”.

 

Néhány további példa az Edgecam 2012R2 funkcionális és kezelési fejlesztéseiből:

 

Kibővített szimultán 5-tengelyes marás:

Advanced 5 Axis - Impellor

Az új, kibővített szimultán 5-tengelyes marás ciklus számos új paramétert vezet be a szerszámpálya vezérlésére, valamint egy új párbeszédablakot, ami képekkel segíti az elérhető opciók magyarázatát, és új opciókat a többlapátos kerekek megmunkálásához.

 

 

Haladószintű marás – Párhuzamos Z-tengelyek támogatása:

Gantry - Quills 3

Már párhuzamos (másodlagos Z) tengelyt is tartalmazhatnak a marógép konfigurációk, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy átkapcsoljanak a Z-tengelyek között, vezérelve, hogy melyik van használatban, valamint ellenőrizhető a másodlagos tengely mozgása a Szimulátorban.

 

Kezelhetőség:

Raf Lobato szerint: “Az Edgecam 2012 R2 számos további, a felhasználói felülethez kapcsolódó fejlesztést tartalmaz, amelyek az Edgecam-et még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá teszik”

Egy Edgecam ciklus szerkesztésekor az eredetileg kijelölt geometria most megmarad, és nem kell újra kiválasztani, hacsak a felhasználó nem akarja. Hasonlóan időmegtakarító funkció a továbbfejlesztett élkiválasztási módszer testmodelleken és 2D profilokon, ami teljes kontrollt biztosít a felhasználóknak az elemkiválasztásban a különböző Edgecam funkciókhoz.

Továbbá a több megmunkálási utasításból álló megmunkáló programok egyszerűbb kezeléséhez, most lehetőség van tetszőleges számú megmunkálási utasítás csoportosítására felhasználói csoportokba, a programböngésző ablakban.

 

“Az Edgecam 2012 R2 számos további, a felhasználói felülethez kapcsolódó fejlesztést tartalmaz, amelyek az Edgecam-et még intuitívabbá és egyszerűbben használhatóvá teszik “

 

Testmodellek hengerpalástján található hornyok és zsebek forgótengelyes megmunkálása:

Rotary Mill Feature

A külső horony és zseb alaksajátosságok egy hengeres testmodell hengerpalástján most automatikusan felismertethetőek a további megmunkáláshoz. Az alaksajátosság tulajdonságok segítik a felhasználót a megfelelő szerszám kiválasztásában és az alaksajátosság forgótengelyes megmunkálásában.

 

 

Támasztóbábok:

Már támasztóbábokat is tartalmazhatnak az eszterga és maró/eszterga szerszámgép konfigurációk, és ezek a Szimulátorban is használhatóak a megmunkáló program szimulációjához.

“A széleskörű kutatás és folyamatos fejlesztés biztosítja, hogy az Edgecam folyamatosan elérhetővé teszi felhasználói számára, hogy abszolút a maximális termelékenységet hozzák ki CNC szerszámgépeikből és a CAM folyamatból, fenntartva versenyképességüket.” – nyilatkozta Raf Lobato.
[nggallery id=59]

Írta: Gyönyörű Attila

További információ

Az Edgecam holapja

E-mail: edgecam@graphit.hu

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás
[
    ]