Mazatrol Matrix 2 vezérlés

Napjainkban nagyon nagy technológiai ugrást elég nehéz csinálni, ezért lett a neve Mátrix 2, nem pedig egy újabb névvel ellátott széria.

Mint a legújabb 5 tengelyes szerszámgépekhez használt Mazak CNC vezérlések, a kifinomult alkalmazásokhoz és géptípusokhoz használható legfejlettebb Mazak vezérlő rendszer, a Matrix 2 is alkalmazza a legújabb CNC technológiákat. Ez rendkívül gyors feldolgozási sebességet, kiváló sarokmegmunkálást és tökéletesebb felületminőséget eredményez, ráadásul csökkenti a ciklusok számát 5 tengelyes forgácsoló megmunkáló alkalmazásoknál.

A Mazatrol Matrix 2 vezérlés

Ebben a vezérlésben vannak olyan funkciók, amik a szimultán megmunkálásoknál jelentősek. A feldolgozás teljesítménye nagyban  fejlődött az új ASIC technológiával, valamint a megerősített PC és NC hardware-rel, így másfélszer gyorsabb lett, mint elődje. PC-alapú, vagyis a nagyon finom, szimultán megmunkálásokat sokkal kisebb inkrementumokkal tudja megcsinálni, de gyorsabban. Emiatt a felületi minőség is javul, illetve pontosabb lesz, hiszen nagyon finom eloszlásokkal tudja vezérelni a megmunkálást.  A Mátrix 2 maximális forgácsolási sebessége eléri a 135 m/perc-et.

A szoftver a belső kommunikáció megnövekedett sebességét tudja kihasználni. Az új hardver lehetővé teszi, hogy spline interpolációt használjanak a matematikai közelítéseknél. Ez egy magasabb matematikai közelítés, ami egyenletesebb szerszámvezérlést eredményez. Emiatt megintcsak gyorsabb az eljárás, és javítja a  felületminőséget és a pontosságot is. Összehasonlítva egy hagyományos Matrix-szal, ugyanaz a megmunkáló program a korábbi verzión egy picit rovátkolt felületet ad, viszont a Matrix 2-vel már simábbat.

Megmunkálás Mazak gépen

A Matrix 2, mind az EIA/ISO mind a párbeszédes programozás lehetőségét támogatja, ezzel egy sokoldalú és felhasználóbarát üzemeltetést biztosít. Továbbá a vezérléshez egy 19″-os  kijelző is tartozik, amin bőséges hely van az információk megjelenítésére. A felhasználónak lehetősége van létrehozni egy összesített ablakot a kezelőfelület főoldalán, amiben összegyűjtve jelennek meg a beállításhoz leggyakrabban használt oldalak, így a beállítások egyszerűbbé és gyorsabbá válnak. Ezek az egyszerűsítések akár auto mode-hoz is elvégezhetőek, ami kevesebb oldalváltást tesz szükségessé a beállítások alatt. Ezen felül a  menü gombok is többfunkciósak, számos alkalmazás előhívására használhatók a felhasználó igényeiknek megfelelően beállítva.

A magas szintű, automatizált rendszerigényeket kielégítve, egy külső kártya segítségével a Matrix 2-t hálózatra lehet kapcsolni.  Az univerzális interfész külső mérőberendezések csatlakoztatására is alkalmas, melyek ezáltal többtengelyes nagy sebességű méréseket is végezhetnek.

 

Megosztás
[
    ]