Hogyan lehet összhangba hozni a rugalmasságot a biztonság követelményével vegyes gyártási környezetben?

Megoldás: A Spectrum Turn, a Sandvik Coromant új lapkaminőségének kiválasztásával.

A fémmegmunkáló iparágban, vegyes gyártási környezetben, és amikor az optimális terv kialakítására, különösen kis sorozatok gyártásakor kevés idő áll rendelkezésre, mindig is a kívánságok listáján szerepelt egy olyan sokoldalú, mégis egyszerű és hatékony megoldás, amely anyagok széles választékának megmunkálására alkalmas, a lágy acéltól a különleges szupert ötvözetekig. Miközben minden esetben az optimális megoldás számít a legjobb választásnak, a fenti követelményekre való tekintettel eltérő megoldást kell választani ahhoz, hogy biztosítani lehessen a sokoldalúságot, rugalmasságot és megbízhatóságot együtt a nagyfokú biztonsággal, tervezhetőséggel, úgy hogy minimálisra lehessen leszorítani a raktárkészletet és a beállási időt.

Spectrum Turn Hogy ennek a sokféle gyártási követelménynek eleget lehessen tenni, a Sandvik Coromant egy olyan új szerszámcsaládot fejlesztett ki, a Spectrum Turns teljes lapkaválasztékra és anyagminőségre kiterjedő szerszámcsaládot, amely az anyagok és az esztergálási műveletek széles változatának megfelel. A Spectrum Turn szerszámválasztéka révén egyszerűvé teszi a lapka kiválasztását és kielégíti a biztonságos és tervezhető gyártás követelményét.

Az új minőség biztonságossá, megbízhatóvá és gazdaságossá teszi a gyártást a legtöbb megmunkálási környezetben. A szerszámcsaládot úgy tervezték meg, hogy az ügyfeleket az “egyetlen lapka mindent tud” képességgel lássa el. A Spectrum Turn gondosan megtervezett, 2 minőségben 6 lapkageometriát magába foglaló választékának köszönhetően kielégíti az általános esztergálási műveletek 80%-a által támasztott követelményeket. A makro- és mikrogeometria fejlődésének jóvoltából a Spectrum Turn lapkák széles megmunkálási területet fednek le, ennek köszönhetően  a Spectrum Turn  hasznos helyettesítő minőség a közepes nagyolási és befejező műveletekhez. A közepes nagyoláshoz a minőségek elégséges szilárdsággal rendelkeznek, megfelelnek a nehéz körülményeknek. Simító műveletek esetében pedig a lapkabevonat biztosítja a hosszú szerszám élettartamot.

A GC30 és a GC15 a Spetrum Turn minőségei. A GC30 szívós alapanyagú szerszám a nagyoló műveletek biztonságos elvégzéséhez. Kopásálló bevonata megnöveli tartósságát és hosszú idejű használhatóságát mind a rozsdamentes acél, mind a különböző acélféleségek megmunkálásakor, főleg a befejező műveletek esetében. Ez a kombináció teszi a szerszámcsaládot sokoldalúvá és hasznossá a közepes nagyolástól a simításig terjedő alkalmazásoknál. A GC15 sokoldalú minőség, amit a rozsdamentes és HRSA anyagok számára fejlesztettek ki. Ez a szerszám mérsékelt forgácsolási paraméterek mellett nagyon jól használható acél és öntöttvas anyagok külső és belső felületeinek megmunkálásához is. Általában a lapkaminőségek 200 m/perc alatti forgácsolási sebesség mellett használhatók.

A Spectrum Turn geometriák a külső és a belső műveleteknél egyaránt alkalmazhatók. Az XF geometriát a könnyű forgácsolási műveletekre, a simító alkalmazások tartóssági követelményét szem előtt tartva fejlesztették ki. Nyitott forgácstörő kialakításának köszönhetően használható közepes forgácsolási geometriaként is az előtolás növelése mellett. Amennyiben a lapka költségvonzatának jelentősége van, a lapkát újra lehet használni a közepes alkalmazásoknál azután, hogy a simító művelethez már túl kopottnak bizonyult. Ez a geometria alkalmas nem túl stabil megfogás melletti használatra is, vagy maga a gép, vagy ha a forgácstörés kisebb előtolási értéket követel meg.

Az XM sokoldalú geometria, és a legtöbb megoldás esetében az első választás. Vágóélét az élesség és az él szilárdságának szempontjából mérlegelve alakították ki, hogy megnöveljék a teljesítményét a közbülső és a befejező megmunkáláskor. Mindez azt jelenti, hogy ez a geometria alkalmas mind közepes nagyolási, mind pedig simítási műveletekhez, a termelékenység növelése mellett. Végül, az XMR geometria pedig közepes nagyolási feladatokhoz készült, nehezebb feltételekhez és anyagminőségekhez. Például egy kovácsolt rozsdamentes acél anyag első fogásához. Jóllehet az élt megerősítették, a teljesítmény-igény mindemellett csökken. Ez utóbbi geometriát az XM geometria kiegészítőjének tekinthetjük, ha az él különleges szilárdságára van szükség:

  • Az olyan kemény anyagok megmunkálásánál, mint a Duplex rozsdamentes acél vagy a HRSA.
  • Megszakított forgácsoláskor nagyobb fogásmélységgel kombinálva (2mm felett).
  • Kovácsolt vagy öntött munkadarabok első fogásvételéhez.
  • Ha a gép vagy a munkadarab befogása nem elég stabil

További előnyt jelent vegyes anyagok megmunkálási környezetében az, hogy a szerszám széles alkalmazási lehetősége miatt csökken a sorozatok közötti befogási idő és a fogásvételek száma.