EuroBLECH 2012 – Nemzetközi Lemezmegmunkálási Technológiai Kiállítás

EuroBLECH  a legnagyobb kiállítás a lemezmegmunkálási iparban. Ez az esemény úgy ismert mint a vezető nemzetközi szakmai kiállítás és az iparág trendmérője. Az idei témával, ami a  “Fenntartható fejlődés“, az EuroBLECH szeretné különösen felhívni a figyelmet az energia hatékony felhasználására, környezetbarát gyártási folyamatokra és az intelligens anyagfelhasználásra.

Jelenleg 37 ország képviselteti magát,eddig  összesen 1340 kiállító foglalta le standját az EuroBLECH 2012-re. A rendezvény Hanover-ben, Németországban kerül megrendezésre, időpontja 2012. október 23-27. A tavalyi kiállításhoz képest most 6%-kal nagyobb alapterületen állítanak ki, több mint 84 000 négyzetméteren.

„Az idei EuroBLECH pozitív kilátásokat ígér a lemezfém iparágnak,  jövőbeni fellendülést és a modern kor inspirációnak beépülését.  Egyben bemutatja az iparág érdeklődését a modern trendek iránt, mint a fenntarthatóság, a források tudatos  felhasználása, energiatakarékosság és mobilitás. A legfőbb fejlesztések a könnyűszerkezetes konstrukciókban születtek, fejlődött az intelligens anyagok felhasználásának módszerei, a hibrid szerkezetek kialakításában és a meglévő termelői folyamatok fejlesztésében is új alkalmazások kerültek napvilágra.” – nyilatkozta Nicola Haman, az EuroBLECH 2012 kiállítás igazgatója, a Mack Brooks Exhibitions nevében.

„A látogatók számos gépbemutatón vehetnek részt mind a 8 kiállítási csarnokban. Fő célkitűzése az EuroBLECH-en részt vevő cégeknek, hogy élő prezentációkkal mutathassák be az innovatív gépeket és rendszereket.” mondta Nicola Hamann.

Nemzetközi látogatottsága az idei kiállításnak, mint már említettük, igen nagy. 48%-ban nem németországi kiállító cég foglalt már le előre standot. A legtöbb kiállítóval megjelenő országok Németország után: Olaszország, Törökország, Kína, Svájc, Hollandia és Spanyolország.

Az EuroBLECH 2012  a 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 és 27-es pavilonban kerül megrendezésre a  Hanover Exhibition Grounds-ban. A kiállítás profiljában szerepel, hogy az teljes lemezmegmunkálási technológiai folyamatot bemutassa így képviseltetni fogja magát maga az anyag, a lemez, félkész és kész termékek, kezelési módok, vágás, alakadási technológiák, rugalmas lemezmegmunkálás, illesztési módszerek, hegesztés, felületi megmunkálások, hibrid struktúrák folyamatai, szerszámok, minőségellenőrzés, CAD/CAM rendszerek és R&D.

Széleskörű információval szolgálhat a honlapon már megjelent, úgy nevezett utazási segédlet, amivel a látogatók megtervezhetik látogatásukat az EuroBLECH 2012-re, Hanover-be. A nemrég kiadott látogatói brosúra tartalmazza a kulcsfontosságú események részleteit, a helyszín térképét, a kiállítás profilját és hasznos információkat az utazáshoz. A szórólap 12 nyelven érhető el és akár rendelni is lehet belőlük. A helyszín megközelítését segítő térkép a honlapon elérhető.

A havonta megjelenő hírlevél “EuroBLECH Bulletin” tartalmazza a legújabb híreket az elkövetkező eseményekről, rövid riportokat a piacról, legújabb kutatásokat, termékeket és trendeket a lemezmegmunkálásban. Ahogy közeledik a kiállítás időpontja, a látogatók hasznos tippeket találhatnak a show-ról, információkat a termékekről és szolgáltatásokról az EuroBLECH honlapján.  A Bulletin hírlevélre a www.euroblech.com oldalon ingyenesen fel is lehet iratkozni.